Videóval!

Egyöntetű siker a tram-train

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszas várakozás után ma hajnalban elindult az első olyan járata a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasútvillamosnak, ahol már utasok is felszállhattak a járműre. Kíváncsiak voltunk az emberek hogyan vélekednek erről az új tömegközlekedési eszközről, most, hogy használatba is tudják venni – nem lepődtünk meg azon, amit tapasztaltunk!

Volt olyan, aki már az első járatra is felszállt, de kíváncsi volt arra is, hogy délután milyen utazni a tram-trainnel. Sokan használják Szegeden belül is, ha épp hamarabb érkezik, mint a kettes villamos, de egy biztos: a vásárhelyieknek hatalmas ugrást jelent, hogy ezt a formáját is választhatják a Szegedre történő utazáshoz. Az újdonságnak persze nem csak varázsa van, a megszólalók közül többen is azt mondták, van aki még nem meri kipróbálni a vasútvillamost.

Általában az emberek az újtól mindig félnek. Amikor a kettes villamos beindult, azt mondták: minek ez? Most meg nagyon jó, hogy van.

Minden bizonnyal ugyan így lesz ez a tram-trainnel is. Félelemre az ég világon semmi ok, ugyanis nem hiába tette meg az ötvenezer kilométert utasok nélküli tesztüzemben a jármű. Bízunk benne, hogy aki eddig valamilyen okból nem merte, hamarosan kipróbálja majd az ország egyetlen vasútvillamosát, hiszen nekünk épült, hogy megkönnyítse a mindennapjaink.

Előző sztori

Milliós adomány érkezett a gyermekklinikának

Következő sztori

Lázár János: Márki-Zay Péter egy politikai potyautas