KÉPGALÉRIA!

Begördült Szegedre az első menetrend szerinti tram-train

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő hajnalban megtelt az első menetrend szerinti, Szegedre induló tram-train a Hódmezővásárhelyi vasútállomáson.

– A tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése, olyan közlekedési eszköz, melyre az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban felszállva eljuthatnak egy másik város központjába-hangsúlyozta a vonat indulása előtt  Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter is végigutazta a történelmi utat, amit a 003-as sorszámú szerelvény teljesített.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa szerint a vasútvillamos indulása történelmi pillanat a hódmezővásárhelyiek, a szegediek és az ország minden lakosa számára. Kiemelte, 2015 óta dolgoztak a projekten, ami rengeteg előnnyel jár és példaértékű beruházás is.

-A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legyen az egyik legjobb hely Közép-Európában, jó legyen vidéken élni – emelte ki a Fideszes politikus.

EZ CSAK A KEZDET

A következő vasútvillamost két hasonló helyzetben lévő város, Debrecen és Nagyvárad között hoznák létre. A fejlesztésnek a közlekedési mellett nemzetpolitikai vetülete is van, hiszen a határ két oldalán élő magyarokat kötné össze, majd a tervek szerint a Szeged-Szabadka közötti vasúti közlekedést is hasonlóan oldanák meg.

– Örömteli ez a fejlesztés, ami Szeged érdekét is ugyanúgy szolgálja, mint Hódmezővásárhelyét. Sűrűbben jár a villamos és tizenkét vadonatúj tömegközlekedési eszközt is kap a város a tram-trainnel. Hatalmas lehetőségek vannak ebben a tömegközlekedési formában, és ez csak az első lépés, rövidesen Szabadka is hasonló formában lesz elérhető Szegedről. Várjuk a vásárhelyieket Szegeden a kulturális intézményeinkben, éttermeinkben, ahova most már a legmodernebb tömegközlekedési eszközök egyikével érkezhetnek-mondta Mihállfy Béla, a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője.

Előző sztori

Botka László meggyújtotta Szeged első adventi gyertyáját

Következő sztori

A Számítógép Álom programmal segítenek rászoruló gyermekeken