Egészség

Már egy szegedi általános iskolában is visszatér a maszkviselés!

Már egy szegedi általános iskolában is visszatér a maszkviselés!

2021. október 5., kedd
Már egy szegedi általános iskolában is visszatér a maszkviselés!

Talán nem meglepő, hogy az egyetemi épületek után a szintén az SZTE-hez tartozó közoktatási intézmények sem ússzák meg a kötelező maszkviselés visszatérését. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola már ki is adta erről a tájékoztatást.

A mai napon vezették vissza a maszkhasználatot az egyetemi karokon éppen. Az SZTE Coronavirusügyi Operatív Bizottságának döntése azonban úgy néz ki, kiterjed a hozzájuk tartozó közoktatási intézményekre is. Velük egyeztetve ugyanis a Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú MűvészetiIskolája, Napközi Otthonos Óvodája bizonyos esetekben visszavezette a kötelező maszkhasználatot.

Az iskola honlapján megjelent tájékoztatás szerint:

  • Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak ugyan nem kötelező, de lehetséges a maszkhasználat,
  • ezzel szemben a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, dajkák és az alkalmazottaknak kötelező viselniük.
  • Ugyanez igaz a felső tagozatosokra, a szülőkre és a gyakorlatukat itt végző hallgatókra is.
  • Csak testnevelés órákon és az iskola udvarán vehetik le a maszkot a diákok.

Megkerestük a Szegedi Tankerületi Központot is, hogy kilátásba helyezték-e visszaállítani a kötelező maszkviselést más köznevelési intézményben is. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.