Ismét kötelező lesz a maszkviselés a Szegedi Tudományegyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 5-től újra kötelező a maszk viselése az egyetemhez tartozó épületekben – közölte az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Facebook-oldala.

Mint írják, a pénteken megjelent rektori-kancellári utasítás értelmében az alábbi esetek képeznek kivételt:

  • A nagy légterű teremben tartott előadásokon az előadó oktató nem köteles a maszkot viselni, ha legalább 2,5 méter távolság van közte és a hallgatók között.
  • Nem kötelező a maszk használata azon gyakorlati foglalkozásokon, amelyeknél a tárgyukból adódóan szükséges a száj- és orrtájék fedetlensége.
  • Azokon az egyéni foglalkozásokon, ahol egy oktató egy légtérben legfeljebb egy hallgatóval találkozik.
  • Eltérő rendelkezésig nem szükséges maszkot viselni az SZTE sportlétesítményeiben a sporttevékenységek és sportfoglalkozások során.
  • Azon laboratóriumi gyakorlatokon, ahol a maszk viselése munkavédelmi, munkabiztonsági szempontból ellenjavallt.

Megemlítik, hogy emellett továbbra is kötelező a személyi higiéné betartása: a gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, valamint az arc felesleges érintésének kerülése. A határozatban azt is megerősítik, hogy azon személynek, aki gyanús tünetet észlel magán, tilos az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia. Ez esetben haladéktalanul háziorvosához kell fordulnia!

Előző sztori

Robbantani fognak jövő héten Sándorfalván

Következő sztori

Mérséklődik a közlekedési káosz? Szombaton elkészül a Híd utca aszfaltozása!