Közélet

Jó hír a Szeged-Budapest között vonatozóknak

Jó hír a Szeged-Budapest között vonatozóknak

2021. október 30., szombat
Jó hír a Szeged-Budapest között vonatozóknak

Befejeződtek a Ceglédi vonalon az Üllő és Monor közötti szakasz pályafelújításának nappali munkálatai, így az arra járó vonatok újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek. Az Üllő-Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött, a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően zajlik. Szombat hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, de novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek. Ezek azonban már nem érintik a szegedi vonatok közlekedését, amelyek így az eredeti menedternd szerint közlekednek majd.

A tizennyolc kilométernyi vágány átépítésén, a váltócseréken és a felsővezeték-karbantartási munkálatokon túl a monori, a vecsés-kertekaljai és a Hosszúberek-Péteri megállók hangos utastájékoztatási rendszerét is újra cserélték. A monori állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették. Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés - jelezte a MÁV.

A karbantartási munkálatok 20 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósulhatnak meg - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.