Jó hír a Szeged-Budapest között vonatozóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződtek a Ceglédi vonalon az Üllő és Monor közötti szakasz pályafelújításának nappali munkálatai, így az arra járó vonatok újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek. Az Üllő-Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött, a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően zajlik. Szombat hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, de novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek. Ezek azonban már nem érintik a szegedi vonatok közlekedését, amelyek így az eredeti menedternd szerint közlekednek majd.

A tizennyolc kilométernyi vágány átépítésén, a váltócseréken és a felsővezeték-karbantartási munkálatokon túl a monori, a vecsés-kertekaljai és a Hosszúberek-Péteri megállók hangos utastájékoztatási rendszerét is újra cserélték. A monori állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették. Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés – jelezte a MÁV.

A karbantartási munkálatok 20 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósulhatnak meg – áll a közleményben.

Előző sztori

A nemzeti kisebbségek ügye nem belügy, hanem európai ügy

Következő sztori

Időjósló névnapok sorakoznak: egy kis haladékot még kapunk