Sport

Domaszéken biciklis "pumpapályát" adtak át

Domaszéken biciklis "pumpapályát" adtak át

2021. október 11., hétfő
Domaszéken biciklis "pumpapályát" adtak át

Egyedülálló beruházás a megyében az a kerékpáros pumpapálya, amely Domaszéken épült és az elmúlt hétvégén került átadásra. A pálya onnan kapta a nevét, hogy a használójának egy bizonyos pumpáló mozgás szükséges a körbejárásához.

A pumpapálya bárki számára ingyenesen használható lesz kerékpárral, rollerrel és akár görkorcsolyával is. Az Önkormányzat tervei szerint évente legalább kétszer biztosítja majd a pályát programok, különféle ügyességi versenyek lebonyolításához. A fejlesztés harmonizál a település azon törekvéseivel, amelyek a kerékpáros sport és közlekedést támogató infrastruktúra fejlesztést célozzák.

Fotó: Domaszék Nagyközségi Önkormányzat

A Bringapályát az Önkormányzat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda Országos Bringapark Programjának keretében valósította meg, 50%-os vissza nem térítendő támogatás mellett. A Program iránt hatalmas volt az érdeklődés, amelyen 39 pályázó nyert támogatást. Csongrád-Csanád megyében Domaszék egyedüli kedvezményezettként valósíthatja meg ezt a fejlesztést, amelynek keretében egy pumptrack pálya, egy ehhez tartozó fedett kiülő és egy ivókút létesítését vállalta az Önkormányzat.

A Bringapálya ünnepélyes átadójára október 9-én került sor. Sziráki Krisztián, Domaszék nagyközség polgármestere mellett jelen volt és köszöntőt mondott Magyar Anna, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kulturális, sport- és ifjúságügyi tanácsnoka, Mihálffy Béla, Szeged-Kiskundorozsma önkormányzati képviselője, valamint Tóth András projektvezető a Magyar Kerékpárosok Turisztikai Szövetségétől.

A pályát a hódmezővásárhelyi Alföldi Kerekesek Egyesületének versenyzői avatták fel látványos bemutatóval, profi kerékpáros technikákat alkalmazva, ezzel szórakoztatva és egyben edukálva is a megjelent közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.