Cenzúra Szegeden: “nem tűzték műsorra” az Elkxrtukot a Belvárosi Moziban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az ellenzék szerint a 60-as éveket idézi ez a húzás.


Mint azt a SzegedMa megírta, az idén 15 éves őszödi beszéd kiszivárgásának körülményeit és annak következményeit feldolgozó Elkxrtuk az NMHH-tól “Art” besorolást kapott, ezért a művészmozik szintén bemutathatják a kínálatukban – így Szegeden nem csak a Cinema City-ben, hanem a Belvárosi Moziban is vetítik.

Igen ám, de a baloldali városvezetés mégis talált egy “kiskaput” arra, hogy eldugja a kínálatában a Gyurcsány-filmet. Az esetre Haág Zalán, KDNP-s önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

– Nem volt könnyű dolgunk, ha ki akartuk nyomozni, mikor vetítik. Merthogy vetítették (igaz, természetesen a legkisebb teremben), de azt mégsem mondhatjuk, hogy műsorra tűzték.

A 60-as éveket idéző cenzúra 2021-ben is működött: a városi tanácselnök előzetesen kihúzatta a hivatalos (nyomtatott) moziműsorból, hogy “Elk*rtuk”. Ő már csak tudja, hisz maga is boldogan tapsolt Őszödön – fogalmazott a képviselő.

Az eset kapcsán kérdéseket küldtünk a Belvárosi Mozinak, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Nem ez az első alkalom, hogy a szegedi városvezetés próbálja meggátolni a 2006-os események ismertetését a városban. Korábban megírtuk, hogy egy érvélését tekintve szakmaiatlan és példa nélküli döntéssel az önkormányzat meggátolta a gyurcsányista terrort bemutató vándorkiállítás felállítását a Széchenyi téren.

Előző sztori

Erősen nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szegeden

Következő sztori

Mennyire hatékony az ATM kereső?