Újabb szegedi ezüstérmek a kajak-kenu vb zárónapján

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tegnapi igencsak impozáns mérleg után ma is folytatódott a küzdelem a dobogós helyekért, és az újabb világbajnoki cím mellett további négy ezüst és két bronzérmet zsebeltünk be. Ráadásul ebből kettő szegedi.

Elsőként a tegnapi Kozák Danutával szerzett aranya után K-1 500 méteren lett ezüstérmes Csipes Tamara. A futamon az új-zélandi Aimee Fisher előzte be. Az éremesőt a sorban Bragato Giada és Nagy Bianka kenuspárosa hozta 200 méteren, akik nagy hajrában lettek harmadikok. Náluk nagyobbat csak Hajdu Jonatán és Fekete Ádám versenyzett a kenukettesek 500 méterén, ahol végül ugyanúgy másodikok lettek, mint két éve. A női kenu négyes 500 méterében Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka új számban szintén a második lett.

A tokiói győztes Kozák Danuta, Csipes Tamara és Kárász Anna mellől ezúttal betegsége miatt hiányzott Bodonyi Dóra, akit Gazsó Alida Dóra pótolt. A világbajnoki címvédés azonban nem sikerült: rosszul vették a rajtot a lányok, és innentől nagyot kell küzdeniük a dobogóért, végül 36 századdal csúsztak le az első helytől. A verseny után Kozák Danuta bejelentette, hogy ott lesz a 2024-es párizsi olimpián.

Az olimpiáról kimaradt, de a világbajnokságon számon tartott vegyespárosokban is lettek eredményeink: kenu 200 méteren a Korisánszky Dávid, Takács Kincső bronzérmes lett.

A vasárnapi aranyra azonban az utolsó futamig kellet várni, ugyanis a Lucz Anna, Csizmadia Kolos vegyes kajakpáros világbajnok lett.

A délutáni, 5000 méteres döntőkben még további négy magyar, a kajakos Kőhalmi Emese és Noé Bálint és a kenus Kisbán Zsófia és Adolf Balázs lesz érdekelt.

Előző sztori

Dorozsmai vonatkatasztrófa: a felfedetlen titok

Következő sztori

Magyar Kupa: Pintér Attila csapata jön Szegedre, a SZVSE harmadosztályú ellenfelet kapott