Sport

Újabb szegedi ezüstérmek a kajak-kenu vb zárónapján

Újabb szegedi ezüstérmek a kajak-kenu vb zárónapján

2021. szeptember 19., vasárnap
Újabb szegedi ezüstérmek a kajak-kenu vb zárónapján

A tegnapi igencsak impozáns mérleg után ma is folytatódott a küzdelem a dobogós helyekért, és az újabb világbajnoki cím mellett további négy ezüst és két bronzérmet zsebeltünk be. Ráadásul ebből kettő szegedi.

Elsőként a tegnapi Kozák Danutával szerzett aranya után K-1 500 méteren lett ezüstérmes Csipes Tamara. A futamon az új-zélandi Aimee Fisher előzte be. Az éremesőt a sorban Bragato Giada és Nagy Bianka kenuspárosa hozta 200 méteren, akik nagy hajrában lettek harmadikok. Náluk nagyobbat csak Hajdu Jonatán és Fekete Ádám versenyzett a kenukettesek 500 méterén, ahol végül ugyanúgy másodikok lettek, mint két éve. A női kenu négyes 500 méterében Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka új számban szintén a második lett.

A tokiói győztes Kozák Danuta, Csipes Tamara és Kárász Anna mellől ezúttal betegsége miatt hiányzott Bodonyi Dóra, akit Gazsó Alida Dóra pótolt. A világbajnoki címvédés azonban nem sikerült: rosszul vették a rajtot a lányok, és innentől nagyot kell küzdeniük a dobogóért, végül 36 századdal csúsztak le az első helytől. A verseny után Kozák Danuta bejelentette, hogy ott lesz a 2024-es párizsi olimpián.

Az olimpiáról kimaradt, de a világbajnokságon számon tartott vegyespárosokban is lettek eredményeink: kenu 200 méteren a Korisánszky Dávid, Takács Kincső bronzérmes lett.

A vasárnapi aranyra azonban az utolsó futamig kellet várni, ugyanis a Lucz Anna, Csizmadia Kolos vegyes kajakpáros világbajnok lett.

A délutáni, 5000 méteres döntőkben még további négy magyar, a kajakos Kőhalmi Emese és Noé Bálint és a kenus Kisbán Zsófia és Adolf Balázs lesz érdekelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.