Illegális bevándorlás

Újabb csapat migránst kaptak el Röszke és Szeged külterületén

Újabb csapat migránst kaptak el Röszke és Szeged külterületén

2021. szeptember 6., hétfő
Újabb csapat migránst kaptak el Röszke és Szeged külterületén

Gyakorlatilag minden napra jut legalább egy hír a déli határvidéket egyre jobban ellepő illegális bevándorlókról. Vannak, akik például erőszakkal akarnak átjutni, de sokakat csempésznek át valamilyen gépjárművel, továbbá a zöldhatáron is van akinek sikerül átjutnia az ország területére.

A határvédők fáradhatatlan munkájának köszönhetően viszont döntő többségük kénytelen elhagyni az országunk területét, feltéve, ha nem akadályozzák meg hamarabb az átjutásukat. Tegnap éjszaka és ma hajnalban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei

18 határsértőt tartóztattak fel Szeged, illetve Röszke külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, azaz visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.