Illegális bevándorlás

Embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

Embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

2021. augusztus 19., csütörtök
Embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve elfogtak egy magyar állampolgárt aki, 15 határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A 48 éves férfit augusztus 19-én, éjfél után Ásotthalom külterületén igazoltatták a rendőrök. A magyar rendszámú Volkswagen Transporter típusú kistehergépkocsiban azonban nem csak a sofőr utazott:

a jármű rakterében 15 határsértőt találtak.

A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vétele mellett.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.