Embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve elfogtak egy magyar állampolgárt aki, 15 határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A 48 éves férfit augusztus 19-én, éjfél után Ásotthalom külterületén igazoltatták a rendőrök. A magyar rendszámú Volkswagen Transporter típusú kistehergépkocsiban azonban nem csak a sofőr utazott:

a jármű rakterében 15 határsértőt találtak.

A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vétele mellett.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

A véletlennek köszönhetően azonosítottak egy vírusmutánst magyar kutatók

Következő sztori

Ez vár ránk augusztus 20-án Szegeden és a környéken