Szegeden és a környéken csak 8, országosan 289 az új fertőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnapi cikkünkben mi is hírt adtunk arról, hogy jelenleg stagnál a koronavírus koncentrációja a szegedi szennyvízben – ám ez nem minden városra igaz hazánkban. A negyedik hullám kétségtelenül jönni fog, erről Orbán Viktor is beszélt a tegnapi Országgyűlésen a napirendi pontok előtt.

A miniszterelnök az oltásalapú védekezést javasolja a jövőre tekintve, ami azt jelenti, hogy ha elég ember be van oltva, nem lesz szükség védelmi intézkedések, korlátozások bevezetésére. A német BioNTech cég, akik a Pfizerrel közösen fejlesztettek vakcinát közölte tegnap, hogy már 5-11 éves korosztályban is alkalmazható vakcinájuk – összetételében ez nem különbözik, mint amit a 12 éven felülieknek adnak, csupán a beadott dózis alacsonyabb.

Magyarországon egyébként a beoltottak száma 5 862 458 és közülük szinte mindenki, 5 579 231-en már a második oltását is megkapták; 626 ezren pedig harmadik oltást is felvették.

Tegnap 289 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 5 beteg, így az áldozatok száma 30 141 főre emelkedett. Azonban a gyógyultak száma is folyamatosan nő, eddig 780 740-en lábaltak ki a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7639 fő. Jelenleg 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Halálra gázolta terepjárójával a motorost egy részeg férfi, jogosítvány nélkül

Következő sztori

Szijjártó szerint újabb illegális migrációs hullámmal fenyeget az afganisztáni helyzet