Egészség

Szegeden és a környéken csak 8, országosan 289 az új fertőzött

Szegeden és a környéken csak 8, országosan 289 az új fertőzött

2021. szeptember 21., kedd
Szegeden és a környéken csak 8, országosan 289 az új fertőzött

Tegnapi cikkünkben mi is hírt adtunk arról, hogy jelenleg stagnál a koronavírus koncentrációja a szegedi szennyvízben - ám ez nem minden városra igaz hazánkban. A negyedik hullám kétségtelenül jönni fog, erről Orbán Viktor is beszélt a tegnapi Országgyűlésen a napirendi pontok előtt.

https://szegedma.hu/2021/09/orban-viktor-a-szabadsagunkat-csak-az-oltasokkal-tudjuk-megvedeni

A miniszterelnök az oltásalapú védekezést javasolja a jövőre tekintve, ami azt jelenti, hogy ha elég ember be van oltva, nem lesz szükség védelmi intézkedések, korlátozások bevezetésére. A német BioNTech cég, akik a Pfizerrel közösen fejlesztettek vakcinát közölte tegnap, hogy már 5-11 éves korosztályban is alkalmazható vakcinájuk - összetételében ez nem különbözik, mint amit a 12 éven felülieknek adnak, csupán a beadott dózis alacsonyabb.

Magyarországon egyébként a beoltottak száma 5 862 458 és közülük szinte mindenki, 5 579 231-en már a második oltását is megkapták; 626 ezren pedig harmadik oltást is felvették.

Tegnap 289 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 5 beteg, így az áldozatok száma 30 141 főre emelkedett. Azonban a gyógyultak száma is folyamatosan nő, eddig 780 740-en lábaltak ki a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7639 fő. Jelenleg 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.