ARC

Mit csinált Botka László az elmúlt hónapokban, mert hat (6) munkával töltött napot találtunk csak!

Mit csinált Botka László az elmúlt hónapokban, mert hat (6) munkával töltött napot találtunk csak!

2021. szeptember 14., kedd
Mit csinált Botka László az elmúlt hónapokban, mert hat (6) munkával töltött napot találtunk csak!

Szinte teljesen nyoma veszett Szeged polgármesterének az elmúlt hónapokban, és csak mostanában kezd úgy tűnni: visszatér a Városházára v.é.g.r.e. Nem szokatlan ez Botka Lászlótól, évek óta hasonló mintázatot követ, de most mintha még inkább kivonta volna magát a forgalomból a város első embere.

Június 25-én volt az utolsó Közgyűlés, akkor Botka László mindent megmozgatott, hogy Kovács Tamást sikerüljön alpolgármesterré szavaztatni, miután Szécsényi Rózsa hirtelen elköszönt a hivatalától. Ráfeküdtünk a polgármester közösségi oldalára, hogy kiderítsük, mit csinált azóta. Bár a Facebookon csak egy szétfilterezett és megszépített (ál)valóságot lehet látni - a sok fakenews között, de mégis ez a szegedi polgármester egyik legfontosabb kommunikációs felülete: ami ott nincs, az lehet, hogy nem is létezik. (Érdekesség, hogy maga Botka László viszont azt állította, hogy neki semmi köze nincs a saját közösségi oldalának szerkesztéséhez!) Ez alapján

kijelenthető, hogy június 25. és szeptember 9. között hat (6) munkával töltött napja volt Botka Lászlónak,

vagyis minimum ennyi, mert ez biztosan látszik az oldalán; igaz több meg nem. De nézzük a részleteket.

Július: zéró találat

Szembetűnő, hogy Botka László közösségi oldala szerint is gyakorlatilag teljesen eltűnt a nyilvánosságból június 25. és augusztus 4. között. A két dátum között ugyanis csak híreket posztolgatott az önkormányzati kiadványból vagy ő; vagy digitális munkatársa, egyebek mellett a lótuszvirág nyílásáról.

Augusztus

Az biztos, hogy augusztus 4-én bent járt Botka László a Polgármesteri Hivatalban, akkor találkozott ugyanis az ír nagykövettel. Az is biztosnak tűnik, hogy másnap is bent járt a Városházán, addig egészen biztosan, ameddig aláírta CityRocks egyedi vándorgitárját - erről fotó is készült, tehát 100%, hogy ott volt.

Aztán megint nyoma vész a polgármesternek augusztus közepéig, de 13-án a családjával ment ki az egyik Szabadtéri előadásra, erről posztolt is (ő vagy digitális munkatársa). Ezt nem számítjuk munkának.

Állított egy szobrot augusztus 15-én (szombaton!!!) Kecskés István tiszteletére, majd megint eltűnt a nyilvánosságból a szegedi polgármester, egészen augusztus 26-ig, amikor is Franciaország magyarországi nagykövetét, Pascale Andréanit fogadta a hivatalban.

Szeptember 4.

Kis pihi, majd a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitóján bukkant fel újra szeptember 4-én, ahol Karikó Katalinnal fotózkodott. Aznap sűrű napja volt, ugyanis a "nyugdíjasok mini halfesztiváljára" is kiment a tanévnyitó után a közel 500 idős ember legnagyob örömére.

Végül szeptember 9-én is hallatott magáról Szeged első embere, amikor a városháza házasságkötő termében rendezett ünnepségen osztotta ki a nyugdíjas szervezeteket érintő, valamint a fogyatékkal élőknek szánt támogatásokat, illetve okleveleket.

Mindezek alapján úgy tűnik,

sokkal izgalmasabb kérdés az, hogy mit csinált június 25. és szeptember 9. között Botka László?

Már, amikor nem dolgozott. Megpróbáljuk kideríteni; ha sikerül, jelentkezünk újra.

Javítás: Cikkünk első verziójában tévesen idéztük véletlenül Botka László mondatait. Amint arra a Szegeder is rámutatott, Botka László nem a sajátFacebook-oldalánakszerkesztésére mondta azt, hogy fogalma sincs, ki szerkeszti, hanem aDr. Botka Lászlót miniszterelnökneknevű, a 2018-as választásokra létrehozott kvázi rajongói oldalra (amiről nem tudni, hogy van-e köze Botkához vagy stábjához, bár az igencsak gyanús, hogy az oldal 2021 júniusi leállásáig kizárólag Szeged.hu-s cikkeket posztoltak).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.