Politika

Túltolta Nagy Sándor a propit: névvel, címmel és telefonszámmal együtt buktatta le a támogató szegedieket!

Túltolta Nagy Sándor a propit: névvel, címmel és telefonszámmal együtt buktatta le a támogató szegedieket!

2021. augusztus 24., kedd
Túltolta Nagy Sándor a propit: névvel, címmel és telefonszámmal együtt buktatta le a támogató szegedieket!

Azt nem tudjuk, hogy GDPR-ilag mennyire alaposak az előválasztás során használatos aláírásgyűjtő ívek, és azok adatkezelései, de ha alaposak, akkor duplán necces Nagy Sándor friss posztja.

A szegedi alpolgármester ugyanis egyetlen huszáros fotóval buktatott le egy halom embert.

Ezzel itt:

A képre kattintva ugyanis tökéletesen látható és olvasható mindenkinek a neve, lakcíme és telefonszáma, aki ezen a papíron éppen Szabó Sándor MSZP-s politikust igyekezett támogatni.

Mi szándékosan rontottuk le és homályosítottuk el a neveket, azok ugyanis könnyedén olvashatóak:

Érdekes egyébként, hogy

az íveken a támogatók telefonszámát is elkérik.

Hogy erre mi szükség van, azt nem tudjuk, de elképzelhető, hogy ezek az emberek később különféle ösztönző üzeneteket is kaphatnak akár a kellő időben, és a kellő napon, nehogy véletlenül rosszul ikszeljenek.

Ráadásul

névvel, címmel együtt beazonosíthatókká váltak, és ha valami hiba folytán ezeket az íveket nem semmisítik meg; esetleg netán valaki ezekről másolatokat is készít, akkor ez komoly adatvédelmi aggályokat vet fel.

Erre, illetve hasonló helyzetre egyébként pont Magyar György, az előválasztás (voksolás) lebonyolításáért felelős Civil Választási Bizottság elnöke világított rá egy korábbi részletes, jogi blogbejegyzésében - még 2018-ban.

UPDATE (20:14): Javította a fotót az alpolgármester

Pár perccel ezelőtt megvágta a korábban feltöltött fotót Nagy Sándor, így már nem látszanak a nevek, címek és a telefonszámok. Elnézést nem kért, posztjában nem utal arra, mi történt, csak feltette a korábbi szöveget újra - de már megfelelő képpel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.