Nem először ígért hidat a DK Szegeden – videó

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megválasztása esetén Dobrev Klára első intézkedése lesz, hogy harmadik hidat építsen Szegeden – ígérte meg hangzatosan Binszki József, miután felvázolta, hogy a politikusok hogyan szoktak vaktában ígérgetni a harmadik híddal kapcsolatban.

A DK szegedi előválasztási jelöltje az Egyetem TV Metszéspont című vitaműsorában arról beszélt, hogy Szegeden alapvető probléma a harmadik híd hiánya és sajnálatos módon az elmúlt évtizedekben nem történt ez ügyben előrelépés, leginkább csak a kommunikáció szintjén használták a politikusok.

– Húsz-huszonöt éve mindenki, a politikai paletta egyik oldalától a másikig, mindenki megígéri, hogy lesz Szegednek harmadik hídja, méghozzá nem valamikor, hanem rövidesen. Ennek ellenére még egy kapavágás sem történt

– állapította meg a DK helyi elnöke, aki azt is megemlítette, hogy Nemesi Pál, korábbi független polgármesterjelölt a harmadik híd ígéretével kampányolt az önkormányzati választáson és azóta is „kommunikációs szinten beszél róla”.

Igen ám, de miután kifejtette véleményét maga is elkövette azt a “hibát”, amit az elején nehezményezett a híd kapcsán.

– Egyet megígérek most a TV-nézőknek: ha jövő áprilisban Dobrev Klára lesz a miniszterelnök és én leszek a város képviselője, az első intézkedésünk lesz, hogy Szegedre harmadik hidat építünk. Nem valamikor, hanem azonnal

– ígérte határozottan.

Tisza-híd, Maros-híd

Mint azt a SzegedMa megírta, Binszki József az előválasztási kampányban nem akart lemaradni kollégáitól ezért egy felhajtót ígért az M43-as autópályára Szőreg magasságában. Miután rákérdeztünk, elmondta, hogy ehhez értelemszerűen szükséges lenne egy híd építése is a Maros felett.

A politikus válaszából az is kiderült, hogy hidas ötletét nem igazán tudja alátámasztani szakmai véleményekkel és érvekkel. Így például az sem tudni, hogy a terület alkalmas-e arra, hogy ott egy felhajtó épüljön, vagy sem. Az úthoz szükséges Maros-híd megépítéséről sem írt konkrét, és szakmailag alátámasztható álláspontot.

Előző sztori

Egyszerre két új kiállítást is megnyitnak szombaton a REÖK-ben

Következő sztori

Több, mint négyszáz új hallgatót vettek fel az SZTE-re a pótfelvételin