Letartóztatásban a bombarobbantással fenyegetőző férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap a kora esti órákban valaki egy utcai telefonfülkéből azzal hívta fel a rendőrséget, hogy bombát helyezett el az Árkád Bevásárlóközpontban. Emiatt, ahogy tudósítottunk is róla, az épületet kiürítették, a Londoni körűt környékét pedig bombakereső kutyák szaglászták körbe. A fenyegető férfit hamar elkapták, a Szegedi Járásbíróság pedig – nem véglegesen – döntött is a sorsáról.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a kisteleki férfinak a letartóztatását, aki 2021. augusztus 18. napján délután bombariadóval fenyegetett a szegedi Árkád Bevásárlóközpontban.

A gyanúsítás szerint a gyanúsított 2021. augusztus 18-án névtelenül felhívta a segélyhívó vonalat és közölte, hogy 10 perce van közölni a telefonközpontos felettesének, hogy bombát helyezett el egy szegedi plázában. Figyelmeztette őket, hogy 1 órája van a hatóságnak az épület kiürítésére. A gyanúsított 20 perccel később ismét felhívta a segélyhívót, majd elmondta, hogy a hatóságnak a kimenekítést követően 3 és fél órájuk van a robbanóanyag megtalálására. A gyanúsított 30 perccel később megint telefonált, és elmondta, hogy az áruház közelében van, nála fegyver is van, ezért drónt is vessenek be a bomba keresésére, különben megöl valakit. A gyanúsított fenyegetése alkalmas volt arra, hogy a köznyugalmat súlyosan megzavarja, mivel a bevásárlóközpontot több száz embernek kellett elhagynia. A nyomozó hatóság az épületben bombát nem talált.

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ezért esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel az ezzel elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Borítókép forrása: police.hu

Előző sztori

Állami és EU-s támogatásból újult meg a Kálvária sugárúti idősek otthona főzőkonyhája

Következő sztori

Ismét három kis krokodil kelt ki a Vadasparkban