Küszöbön a delta variáns: 134 új fertőzött, egy elhunyt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

134 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ugyanakkor 5 ezer új első beoltott is van, derül ki a koronavirus.gov.hu napi adataiból.

A halálos áldozatok száma 30 055-re emelkedett. Az elsőoltottak száma 5314 fővel nőtt az előző naphoz képest, így 5 709 197-en már részlegesen védettek. A második oltások száma kevesebb mint 900-al nőtt. Csökkent viszont az aktív fertőzöttek száma, 7713-ra. Ez 1195-tel kevesebb, mint tegnap.

A számok alapján 9346 mintavételt végeztek, 3991-gyel többet, mint az előző napon. Ezeknek 3,35 százaléka lett pozitív. Ez még mindig kedvező, ugyanakkor aggasztó is, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint ugyanis 5 százalékos pozitivitási ráta alatt beszélhetünk kontrollált járványról.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden azt nyilatkozta, hogy a járvány negyedik hullámának küszöbén állunk. Ezt igazolja, hogy a koronavírus örökítőanyagának mennyisége is nőtt a szennyvízben, leginkább Szegeden és Budapesten.

Előző sztori

A Szent Gellért Fórumba érkezik a Hungarikum Gálakoncert

Következő sztori

Marco Rossi keretet hirdetett: Szoboszlai bekerült, Dzsudzsák ezúttal is kimaradt