Közlekedés

Itt várható dugó a holnapi iskolakezdésnél

Itt várható dugó a holnapi iskolakezdésnél

2021. augusztus 31., kedd
Itt várható dugó a holnapi iskolakezdésnél

Hétfőn írtuk meg, hogy az Odessza városrészben, a Vedres és a Csanádi utca kereszteződésében kezdtek valamilyen vezeték renoválásába a napokban. Mindez egészen biztos kellemetlen pillanatokat okoz majd a közelben lévő két iskolába és óvodába igyekvőknek a szerdai tanévkezdésnél.

Cikkünk után olvasóink sorban jelezték, hogy hol vannak hasonló állapotok. Segítve a szeptember első napján egyébként is feszültebb indulást, megpróbáljuk összeszedni az útfelbontásokat a városban. Eláruljuk, nem rövid a sor...

Az Oskola utcát és a Belvárosi híd szegedi felhajtóját, a Híd utcát már rutinból kerülik a szegediek, itt még hetekig nem lehet majd közlekedni, de ha elkészül a felújítás, akkor sem biztos, hogy rutinból érdemes majd arra menni. A legújabb, alig egy hete életbe lépő forgalmi változásokról itt olvashat részletesen. Aki erre indul, az a megszokott dugónál is nagyobbra számíthat.

Ilyen lesz, ha elkészül az Oskola utca Látványterv: Elephant Studio

A Rókusi körúton a nagy körforgalomba vezető sáv van lezárva hetek óta, sokadik utunk alatt sem jöttünk rá miért. Innen néhány méterre az Izabella híd lábánál mindkét buszmegállót is felbontották, reméljük most a korábbinál gyorsabban köt a beton itt is és a Csongrádi sugárút-Brüsszeli körút kereszteződésében is.

A Hétvezér utca környékén lakók már hetek óta barátkoznak a megváltozott forgalmi renddel, amit egyébként éppen legutóbb hétfőn, se szó, se beszéd változtattak meg néhány órára, zsákutcát kialakítva egy napra. Az utca a városból kifelé egyirányú, így a tömbből kijutni csak kacifántosan lehet. Tegyük hozzá, hogy a forgalmi rend változott, az utat is felbontották, de dolgozó munkást hetek óta nem láttak az arra lakók.

“Ki itt behajtottál, hagyj fel minden reménnyel”-írta olvasónk.

A Keresztöltés utca a Csaba utca és a Tápai utca között okozhat dugót, itt a rövid szakaszon két helyen is hatalmas lyuk tátong az úton. Innen csak egy ugrás az épülő Sportaréna, ahol Vízitelep magasságában érdemes figyelmesebben közlekedni a szokottnál.

Persze emellett a „klasszikus” neuralgikus pontok is várhatóan bedugulnak holnap reggel, így a Tisza Lajos körút-Aradi Vértanúk tere-Szentháromság útja szakasz, a Kelemen utca-Zrínyi utca, és a Belvárosi híd és a Bertalan híd környéke.

Kérdéseket küldtünk, a Szegedi Környezetgazdálkodási KHT-nak, hogy ezek a fenti felsorolás mikor szűkül majd és miért most, a tanév kezdésének környékén szaporodtak el a javítási munkák.

FRISSÍTÉS

Röviddel cikkünk megjelenése után olvasónk jelezte, hogy a Mars tér környékén sem lesz leányálom közlekedni. Autóval a Kossuth Lajos sugárút-Párizsi körút kereszteződésében kell számolni kisebb-nagyobb káoszra a útfelbontás miatt, elsősorban gyalogosan, pedig a Párizsi körúton, a Kossuth Lajos sugárút-Mars tér közötti szakaszán. Itt az autósoknak is érdemes jobban figyelni a gyalogosok miatt.

A gyalogosok miatt az autóval közlekedőknek is jobban kell figyelni a Párizsi köróton
Ez a terelés sem segíti a közlekedést...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.