Közérdekű

Na, hol tátong több méteres lyuk tanévkezdés előtt? Segítünk...

Na, hol tátong több méteres lyuk tanévkezdés előtt? Segítünk...

2021. augusztus 30., hétfő
Na, hol tátong több méteres lyuk tanévkezdés előtt? Segítünk...

FRISSÍTÉS #2: A Szegedi Távfűtő Kft. (Szetáv) munkatársa is reagált a feltevéseinkre

Kihangsúlyozták, hogy semmilyen esetben sem időzítenek munkálatokat, az Odessza városrészben tapasztalható állapotnak egy hármas csőtörés az okozója. Elmondásuk szerint sem a Szetáv, sem az ország bármely más távhőszolgáltatója nem kapott már évtizedek óta modernizálásra pénzt a mindenkori kormánytól: így ahhoz, hogy a Maróczy téren elhárítsák a hibát (amely egy negyven méteres szakasz teljes cseréjét jelenti) kutatóárkok létrehozására van szükség. Reményeik szerint egy héten belül sikerül befejezni a munkálatokat.

FRISSÍTÉS: Az SZKHT válaszolt a megkeresésünkre, amelyben azt írták:

Információnk szerint a Szegedi Távfűtő Kft. végez a megadott helyszínen bontási munkákat, ezért kérjük, hogy velük vegyék fel a kapcsolatot bővebb információért.

Kérdéseinket ezzel a lendülettel továbbítottuk is a szegedi távhőszolgáltatónak. Ha megkapjuk tőlük a választ, azt szintén közölni fogjuk. Mihálik Edvin eddig még nem reagált.

EDDIG ÍRTUK:

Szeged hírhedt arról a szokásáról, hogy épp tanévkezdés környékére időzítenek bizonyos felújításokat, hogy biztosan akadályokba ütközzön mindenki a reggeli és a délutáni csúcsban. Az alábbi fotókat Újszeged egyik forgalmas közlekedési csomópontjában, a Vedres és a Csanádi utcák kereszteződésénél, a Maróczy Géza téren készítettük, amelynek környékén több köznevelési intézmény is található.

Bár a képek alapján valószínűleg valamilyen vezetékkel lehettek problémák, így meg van rá az esély, hogy egy nem betervezett munkáról van szó, ez az állapot jellemzi a helyszínt már legalább egy hete. Abban a tempóban, ahogy haladnak a rekonstrukcióval, nem látunk rá sok esélyt, hogy a szerdai iskolakezdésre minden helyreálljon a Maróczy téren: ugyanis munkásokat a környéken sem lehet látni egy ideje.

Ez többek között azért jelent problémát, mert két zebra közül az egyik emiatt járhatatlanná vált - pontosabban kordonnal van elzárva - és a hatalmas, legalább 1,5 méter mély lyuk hiába van körbekerítve, potenciális balesetveszélyt hordoz magában.

A Maróczy téren nem csak a Tisza-parti Általános Iskola található, két játszótér is, a szomszédos utcában bölcsőde és óvoda, valamint néhány száz méterre a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola van, továbbá a Tisza-parti Óvodát is sokan ebből az irányból közelítik meg gyalogosan. A tanévkezdés hektikus reggeli óráiban minden bizonnyal nem kis bosszúságot fog okozni ez az akadály a szülők és gyermekeik számára.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. (SZKHT) közterület fenntartással foglalkozó osztályát, továbbá Mihálik Edvint, Újszeged-Odessza önkormányzati képviselőjét is. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, frissítjük a cikkünket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.