/

Na, hol tátong több méteres lyuk tanévkezdés előtt? Segítünk…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

FRISSÍTÉS #2: A Szegedi Távfűtő Kft. (Szetáv) munkatársa is reagált a feltevéseinkre

Kihangsúlyozták, hogy semmilyen esetben sem időzítenek munkálatokat, az Odessza városrészben tapasztalható állapotnak egy hármas csőtörés az okozója. Elmondásuk szerint sem a Szetáv, sem az ország bármely más távhőszolgáltatója nem kapott már évtizedek óta modernizálásra pénzt a mindenkori kormánytól: így ahhoz, hogy a Maróczy téren elhárítsák a hibát (amely egy negyven méteres szakasz teljes cseréjét jelenti) kutatóárkok létrehozására van szükség. Reményeik szerint egy héten belül sikerül befejezni a munkálatokat.

FRISSÍTÉS: Az SZKHT válaszolt a megkeresésünkre, amelyben azt írták:

Információnk szerint a Szegedi Távfűtő Kft. végez a megadott helyszínen bontási munkákat, ezért kérjük, hogy velük vegyék fel a kapcsolatot bővebb információért.

Kérdéseinket ezzel a lendülettel továbbítottuk is a szegedi távhőszolgáltatónak. Ha megkapjuk tőlük a választ, azt szintén közölni fogjuk. Mihálik Edvin eddig még nem reagált.

EDDIG ÍRTUK:

Szeged hírhedt arról a szokásáról, hogy épp tanévkezdés környékére időzítenek bizonyos felújításokat, hogy biztosan akadályokba ütközzön mindenki a reggeli és a délutáni csúcsban. Az alábbi fotókat Újszeged egyik forgalmas közlekedési csomópontjában, a Vedres és a Csanádi utcák kereszteződésénél, a Maróczy Géza téren készítettük, amelynek környékén több köznevelési intézmény is található.

Bár a képek alapján valószínűleg valamilyen vezetékkel lehettek problémák, így meg van rá az esély, hogy egy nem betervezett munkáról van szó, ez az állapot jellemzi a helyszínt már legalább egy hete. Abban a tempóban, ahogy haladnak a rekonstrukcióval, nem látunk rá sok esélyt, hogy a szerdai iskolakezdésre minden helyreálljon a Maróczy téren: ugyanis munkásokat a környéken sem lehet látni egy ideje.

Ez többek között azért jelent problémát, mert két zebra közül az egyik emiatt járhatatlanná vált – pontosabban kordonnal van elzárva – és a hatalmas, legalább 1,5 méter mély lyuk hiába van körbekerítve, potenciális balesetveszélyt hordoz magában.

A Maróczy téren nem csak a Tisza-parti Általános Iskola található, két játszótér is, a szomszédos utcában bölcsőde és óvoda, valamint néhány száz méterre a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola van, továbbá a Tisza-parti Óvodát is sokan ebből az irányból közelítik meg gyalogosan. A tanévkezdés hektikus reggeli óráiban minden bizonnyal nem kis bosszúságot fog okozni ez az akadály a szülők és gyermekeik számára.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. (SZKHT) közterület fenntartással foglalkozó osztályát, továbbá Mihálik Edvint, Újszeged-Odessza önkormányzati képviselőjét is. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, frissítjük a cikkünket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Kipróbáltuk az LG Velvet 4G mobilt

Következő sztori

Nincs gáz, lesz gáz! Szijjártó megállapodott a Gazprom elnökével