Eltiltás hatálya alatt és ittasan vezetett, börtönre ítélték a szegedi férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt érvényes vezetői engedély hiányában vezetett személygépkocsit – írja az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlottat 2021. év januárjában ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt többek között 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték jogerősen. A vádlott ennek tudatában és ellenére 2021. június 6. napján az egyik szegedi szórakozóhelyen hosszabb időn keresztül szeszesitalt fogyasztott, majd hajnali 3 órakor gépkocsiba ült és azt vezetve egy utassal elindult. Röviddel ezt követően a helyi rendőrök Szeged belterületén a vádlott által vezetett személygépkocsit ellenőrzés alá vonták és megállapították, hogy a férfi szervezetében alkohol van. A vádlott több közlekedési szabályt is megszegett.

A járási ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt indult eljárásban a gyorsított eljárás szabályaira figyelemmel a vádlottat bíróság elé állította. A Szegedi Járásbíróság a férfival szemben 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, 1 évre a közügyektől és 5 évre a közúti járművezetéstől tiltotta el. A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbeztek.

Előző sztori

DURVA zivatar csaphat a megyére, kiadták a harmadfokú riasztást!

Következő sztori

Koronavírus: nincs újabb elhunyt, 72 fertőzött