Közélet

Viharkárok, kigyulladt ház és égő aljnövényzet - ilyen volt a megyei tűzoltók tegnapja

Viharkárok, kigyulladt ház és égő aljnövényzet - ilyen volt a megyei tűzoltók tegnapja

2021. július 16., péntek
Viharkárok, kigyulladt ház és égő aljnövényzet - ilyen volt a megyei tűzoltók tegnapja

A Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédőknek akadt dolguk a szerdai vihar miatt, még tegnap is az akkor keletkezett károkat kellett elhárítaniuk, de tűzesetek is adtak munkát a szakembereknek.

Csütörtökön délelőtt a megye három városába is riasztották szabadtéri tűzesethez az egységeket. Hódmezővásárhely külterületén égett a száraz fű, egy hektáros területen. Csongrádon több nagy méretű körbála is lángolt, Szegeden pedig a Kemes utcában gyulladt meg az avar. A városok hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

Kisteleken csütörtökön éjjel kigyulladt egy ház. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

A szerda éjjeli vihar nyomait számolták fel a megye tűzoltói csütörtökön is. Az előző éjszakai bejelentéseket követően napközben további tíz segélyhívás érkezett csütörtökön a szegedi főügyeletre. A legtöbb esetben Mórahalom és Sándorfalva területére riasztották az egységeket. A tűzoltók kidőlt fáknál, lehasadt faágaknál végezték el a műszaki mentéseket. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol pedig az épületekre dőlt fák veszélyeztették a lakókat. A városok hivatásos egységeit a munkálatokban folyamatosan segítették a sándorfalvi, a mórahalmi önkéntes tűzoltók is. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem megyei ügyeletére. 

Kiemelt képünk illusztráció

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.