Baleset

Tűzesetek, balesetek és a viharkárok adtak munkát a megyei tűzoltóknak szerdán

Tűzesetek, balesetek és a viharkárok adtak munkát a megyei tűzoltóknak szerdán

2021. július 15., csütörtök
Tűzesetek, balesetek és a viharkárok adtak munkát a megyei tűzoltóknak szerdán

Ópusztaszeren, Szegeden és Makón égett a kiszáradt, füves terület szerdán - írja a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem.

Először Ópusztaszeren, egy tanya udvarán csaptak fel a lángok, dél után pár perccel érkezett a segélyhívás. A szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltók oltottak, velük együtt végezték a beavatkozást a balástyai kutató-és mentőcsoport önkéntes tűzoltói is. A tűzoltók megvédték a tanya épületeit a lángoktól, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az ott nevelt állatoknak sem esett bajuk. Délután négy óra után pedig Szegeden három helyen, Baktóban, Újszegeden és a Béketelepi városrészben égett az aljnövényzet. A szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek fojtották el a lángokat. Makóról pedig a kora esti órákban érkezett a jelzés, a 4414-es út mentén égett a tarló és a lábon álló gabona, mintegy hatszáz négyzetméteren. A tűzesetekben nem sérült meg senki.

Szerdán az M5-ös autópályán, a Szeged felé tartó pályatesten, a 129-es és a 141-es kilométerszelvény között négy baleset is történt. A 141-es kilométerszelvényben négy jármű ütközött szerdán reggel, Szeged térségében. A balesetben egy ember megsérült, a műszaki mentést félpályás útlezárás mellett végezték el a kisteleki és a szegedi hivatásos egységek.

Vonattal ütközött egy személyautó szerdán délután egy apátfalvi vasúti átjáróban. Ketten ültek az autóban, mindketten megsérültek. A makói hivatásos egység végezte el a műszaki mentést, áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt a mentés idejére.  

Az éjszakai vihar kapcsán tíz lakossági bejelentés érkezett csütörtök reggelig a szegedi főügyeletre. A legtöbb segélyhívás Mórahalom térségéből érkezett, itt több helyen is kidőlt fák veszélyeztették a közút forgalmát. Érkeztek hívások még Sándorfalváról, Balástyáról, Domaszékről, Szegedről és Szentesről is. Minden esetben kidőlt fáknál, lehasadt faágaknál kellett elvégezniük a mentést a megye tűzoltóinak. A hivatásos egységek munkáját a megye önkéntes tűzoltó egységei és az önkéntes mentőszervezetek is folyamatosan segítették. A bejelentéseket követően a tűzoltók minden esetben rövid idő alatt felszámolták a vihar okozta károkat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.