/

Megduplázzák a felsőoktatás állami támogatását

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei 210 milliárd forintról több mint 400 milliárd forintra nő a felsőoktatás állami támogatása jövőre – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, amikor elhelyezte a Budapesti Gazdasági Egyetem új központi könyvtárának és hallgatói centrumának alapkövét csütörtökön a fővárosban.

Ugyanakkor a következő időszakban eddig soha nem látott mértékű, az egyetemek által összeállított program alapján 2700 milliárd forintnyi fejlesztési pénz áll a magyar felsőoktatás rendelkezésére – közölte a miniszter. Ebből mintegy 2100 milliárd forint forrása már megvan, a fennmaradó összeg előteremtésén pedig dolgozik a kormány – tette hozzá.

Azt már régóta tudni lehetett, hogy a modellváltáson áteső egyetemeknek – így az SZTE-nek is – kiegészítő támogatásokat kell az ITM-nek biztosítania. Ahogy az is egy ideje ismeretes már, hogy 1,35 milliárd forintnyi kezdőtőkét kap a Szegedi Tudományegyetem.

(MTI)

Előző sztori

Újabb rangos elismerést kapott a Szent Gellért Fórum

Következő sztori

Előkelő hellyel zárta pályafutását Cseh László Tokióban