Korlátozottan működik a Nyugati pályaudvar

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nyugati pályaudvaron több munkálat még nem fejeződött be, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás – írja a MÁV-START Zrt. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében.

A hírek szerint a kivitelező több munkálatot nem tudott a kijelötl határidőre befejezni, ezért vasárnap reggel 6 órától egészen az elmaradt munkálat befejezéséig több változás is érvényben marad a menetrendben:

Szegedi InterCity-k:

  • A Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé, minden óra 51-kor.
  • (A szegedi vonalon vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni.)

Lajosmizsei vonal:

  • Az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest.
  • A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, kb. 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

Cegédi vonal:

  • A monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra.
  • A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.
    A Nyugati pályaudvaron fordulnak: távolsági sebesvonatok, InterCity-k, Z50-es vonatok
  • A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között rásegítő pótlóbuszok is közlekednek, a városba való gyorsabb eljutás érdekében az M3-as metrópótló vonalán lévő megállókban megállnak leszálló utas esetén. 
  • Alternatív eljutási lehetőség: a Budapest bérlettel rendelkező utasoknak az M3-as metrópótló Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között 

Az esztergomi és a szobi vonal közlekedésében nincs változás, az eredeti menetrend érvényes, 5-15 perces késések előfordulhatnak.A Rákospalota-Újpest állomáson július 13-án kisiklott teherkocsi annyira megrongálta a vasúti pályát, hogy Rákospalota-Újpest és Fót között július 31-ig szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Előző sztori

Elek Gábor: a negyeddöntőbe jutás elvárás, de a célok magasabban vannak

Következő sztori

Önjáró trolibuszokat szerezne be Szeged