Karlsruhe környékén jár a szegedi tram-train – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy Németországban élő olvasónktól kapott videón az látható, amint a 005-ös pályaszámú, a jövőben Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-traint szétszerelve, konvojban szállítják a német autópályán Karlsruhe közelében. Az olvasónk elmondása alapján három részre bontva fuvarozzák a szerelvényt.

Mint ismeretes, a tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik majd Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat. 

A tram-trainnel kapcsolatos legfrissebb hírek szerint a végleges menetrend kialakulásáig ingyenesen lehet majd utazni a járműveken.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Egy szezont sem bírtak ki a Lapos Beach napernyői – fotók

Következő sztori

Jövő vasárnaptól újra változik a forgalmi rend a Híd utca környékén