Közélet

Karlsruhe környékén jár a szegedi tram-train – videó!

Karlsruhe környékén jár a szegedi tram-train – videó!

2021. július 23., péntek
Karlsruhe környékén jár a szegedi tram-train – videó!

Egy Németországban élő olvasónktól kapott videón az látható, amint a 005-ös pályaszámú, a jövőben Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-traint szétszerelve, konvojban szállítják a német autópályán Karlsruhe közelében. Az olvasónk elmondása alapján három részre bontva fuvarozzák a szerelvényt.

Mint ismeretes, a tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik majd Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat.

A tram-trainnel kapcsolatos legfrissebb hírek szerint a végleges menetrend kialakulásáig ingyenesen lehet majd utazni a járműveken.

https://szegedma.hu/2021/07/ingyenes-a-tram-train-a-vegleges-menetrend-kialakulasaig

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.