VIDEÓ!

Megérkezett a negyedik tram-train – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János a közösségi oldalán egy félperces videóval számolt be arról, hogy megérkezett a negyedik tram-train Magyarországra.

Az országgyűlési képviselő hétfőn arról posztolt, hogy már gőzerővel épül a villamosvasút szegedi kocsiszíne a Rendező pályaudvarnál.

Mint ismeretes, a tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik majd Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat. 

Lázár János egy korábbi videójában arra kérte az embereket, mondják el véleményüket a lazarjanos.hu oldalon arról, hogy mennyibe kerüljön a menetjegy, milyen legyen a menetrend és hogyan üzemeljen a vásárhelyi tram-train annak érdekében, hogy minden hódmezővásárhelyi életét jobbá tegye.

Előző sztori

Érdemes-e téli vagy négyévszakos gumit vásárolni még idény előtt?

Következő sztori

Itt vannak az SZTE diplomaosztóinak időpontjai!