Gyurcsány Ferenc Szegeden kampányolt a jobbikos Tóth Péter mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Széchenyi téren arra biztatta híveit, hogy Binszki József mellett a jobbikos Tóth Péterre szavazzanak az ellenzéki előválasztáson. 

Ott jön a Feri!

– kiáltotta rajongói áhítattal egy naiv tinédzser a Széchenyi téren, amikor Gyurcsány Ferenc megérkezett az előre felállított pódium közelébe.

A korábbi miniszterelnök a Szeged TV-nek adott villáminterjúját követően arra kérte híveit, hogy az ellenzéki előválasztáson a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzetben a DK jelöltjére, Binszki Józsefre, – aki hónapokig a 2-es körzetben kampányolt, majd egyik pillanatról a másikra áthelyezték az 1-es körzetbe – a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben pedig Tóth Péterre, a Jobbik jelöltjére szavazzanak.

A dolog pikantériája, hogy Tóth Péter pár évvel ezelőtt még az egyik leghangosabb kritikusa volt a helyi baloldalnak, most azonban jó diák módjára, kaján vigyorral az arcán bólogatta végig a DK elnökének meglehetősen demagóg beszédjét.

Miután Gyurcsány elmondta közlendőjét, az egybegyűltek kérdezhettek tőle, majd a hangzatos válaszok után közös szelfiket is készíthettek a rajongók az egykori miniszterelnökkel.

További részletekért tekintse meg az eseményről készült Facebook-videónkat:

Előző sztori

Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsban

Következő sztori

Augusztus nyolcig küldhető be a pótfelvételi