Közösség

Nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium szegedi központja

Nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium szegedi központja

2021. június 16., szerda
Nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium szegedi központja

Június 12-én az MCC Középiskolás Programja Szegeden is fogadta az érdeklődőket. A nyílt napot a belváros szívében, a Tisza Hotelben rendezték meg, melyre 40 diák, szülő és tanár látogatott el.

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja az egész Kárpát-medencében kínál távoktatásban és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is.

A program keretein belül sor került szakmai előadásokra, valamint kiscsoportos interaktív workshopokra. Elsőként Dr. Asztalos Kata, a Szegedi Központ képviselet-vezetője mondott köszöntőbeszédet, valamint ismertette az MCC Junior Programját, amelyre leendő első- és másodéves egyetemisták jelentkezését várják. Második felszólalóként Komáromi István, a Középiskolás Program szegedi régiókoordinátora következett, aki tájékoztatta a résztvevőket a Program sajátosságairól.

Dr. Kövér László, az MCC Középiskolás Program, környezet és természet moduljának vezető oktatója szakmai előadást tartott a klímaváltozás hatásairól, aktualitásairól, szerepéről. A nyílt nap második felében interaktív kiscsoportos foglalkozások várták az érdeklődőket.

A Mathias Corvinus Collegium Szegedi Központja szeptemberben induló képzéseinek jelentkezési időszaka jelenleg is zajlik. Szeptembertől felső tagozatos, középiskolás és egyetemista diákok töltik majd meg a Tisza Lajos körúti képzési épületet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.