Nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium szegedi központja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
2021-től Szegeden is megnyitja kapuit a középiskolások előtt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye - írja az intézmény sajtóközleményében.

Június 12-én az MCC Középiskolás Programja Szegeden is fogadta az érdeklődőket. A nyílt napot a belváros szívében, a Tisza Hotelben rendezték meg, melyre 40 diák, szülő és tanár látogatott el.

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja az egész Kárpát-medencében kínál távoktatásban és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is.

A program keretein belül sor került szakmai előadásokra, valamint kiscsoportos interaktív workshopokra. Elsőként Dr. Asztalos Kata, a Szegedi Központ képviselet-vezetője mondott köszöntőbeszédet, valamint ismertette az MCC Junior Programját, amelyre leendő első- és másodéves egyetemisták jelentkezését várják. Második felszólalóként Komáromi István, a Középiskolás Program szegedi régiókoordinátora következett, aki tájékoztatta a résztvevőket a Program sajátosságairól.

Dr. Kövér László, az MCC Középiskolás Program, környezet és természet moduljának vezető oktatója szakmai előadást tartott a klímaváltozás hatásairól, aktualitásairól, szerepéről. A nyílt nap második felében interaktív kiscsoportos foglalkozások várták az érdeklődőket.

A Mathias Corvinus Collegium Szegedi Központja szeptemberben induló képzéseinek jelentkezési időszaka jelenleg is zajlik. Szeptembertől felső tagozatos, középiskolás és egyetemista diákok töltik majd meg a Tisza Lajos körúti képzési épületet.

Előző sztori

Jövő héten indulnak a Szent-Györgyi Albert Agóra gyermektáborai

Következő sztori

Eldőlt, kik képviselik Magyarországot kajak-kenuban az olimpián