Krimi

Napokkal a gyilkosság előtt kapott fegyvertartási engedélyt a szegedi patikus

Napokkal a gyilkosság előtt kapott fegyvertartási engedélyt a szegedi patikus

2021. június 22., kedd
Napokkal a gyilkosság előtt kapott fegyvertartási engedélyt a szegedi patikus

Az RTL Híradó értesülései szerint alig pár nappal a szombati kettős gyilkosság előtt szerezhetett fegyvertartási engedélyt a szegedi gyógyszerész.

A 28 éves V. Dániel, aki egy szegedi bevásárlóközpont gyógyszertárában dolgozott, szombaton délután vadászpuskával végezte ki 24 éves áldozatát, aki az elkövető reménytelen egyetemi szerelme volt, és annak 22 éves udvarlóját. A fiatal lányt haldoklás közben meg is erőszakolta. Hétfőn reggel a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság körözést adott ki ellene, a sportkocsival menekülő gyógyszerész viszont pár órával később Szanazugnál maga ellen fordította a fegyvert.

Az RTL Híradó értesülései szerint a gyilkos mindössze napokkal a tragédia előtt szerzett csak fegyvertartási engedélyt egy amerikai gyártmányú vadászpuskához, amihez 20 lőszert vásárolt. A megszólaltatott fegyverszakértő szerint egy ilyen engedély megszerzéséhez 100 órás tanfolyamot kell elvégezni, valamint orvosi és pszichológiai vizsgálat is megelőzi.

A gyógyszerész egy szállásfoglaló oldalon keresztül foglalt lakást ugyanabban a házban, ahol az áldozatok is laktak. A bérleti díjat állítólag egy héttel előre ki is fizette.

A teljes riport itt tekinthető meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.