Hivatalos: 2 milliárd forint támogatást kapott Szeged!

A tegnap megjelent, idei 109. Magyar Közlönyben hivatalosan is megjelent az a kormányhatározat, miszerint Szeged 1,95 milliárdos támogatást kap. Más vidéki városok is kaptak támogatást.

A ,,huszonötezer fő feletti települési önkormányzatokat érintő, a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán szükséges további intézkedésekről” szóló kormányhatározat szerint a pénzügy- és belügyminiszter felelősségével, azonnali hatállyal 27 város kapott egyszeri, vissza nem térítendő kormányzati támogatást.

Közülük Szegeden 1,95 milliárdot, önkormányzati feladatok ellátására, részben támogatás nyújtással.

A felsorolt települések között Pécs 2,05 milliárdot, Debrecen pedig 2,9 milliárdot kapott, Miskolc 1,3 milliárdot, Nyíregyháza 1,4-et. A többi település 1 milliárd alatti öszeget kapott.

Ez azt jelenti tehát, hogy Szeged kiemelt összeget kapott. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a pénzösszegek támogatási célja városonként eltérő. Mindenesetre ez rácáfol a városvezetés korábbi állítására, miszerint a forrásokat kizárólag csak elvonja tőlük a kormány, miközben nem ad nekik semmit.

Előző sztori

Megszűnik az operatív törzs sajtótájékoztatója

Következő sztori

Hoppá: utolsó alkalommal rendezik meg a Szent István téri kézműves vásárt