Gazdaság

Hivatalos: 2 milliárd forint támogatást kapott Szeged!

Hivatalos: 2 milliárd forint támogatást kapott Szeged!

2021. június 11., péntek
Hivatalos: 2 milliárd forint támogatást kapott Szeged!

A ,,huszonötezer fő feletti települési önkormányzatokat érintő, a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán szükséges további intézkedésekről" szóló kormányhatározat szerint a pénzügy- és belügyminiszter felelősségével, azonnali hatállyal 27 város kapott egyszeri, vissza nem térítendő kormányzati támogatást.

Közülük Szegeden 1,95 milliárdot, önkormányzati feladatok ellátására, részben támogatás nyújtással.

A felsorolt települések között Pécs 2,05 milliárdot, Debrecen pedig 2,9 milliárdot kapott, Miskolc 1,3 milliárdot, Nyíregyháza 1,4-et. A többi település 1 milliárd alatti öszeget kapott.

Ez azt jelenti tehát, hogy Szeged kiemelt összeget kapott. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a pénzösszegek támogatási célja városonként eltérő. Mindenesetre ez rácáfol a városvezetés korábbi állítására, miszerint a forrásokat kizárólag csak elvonja tőlük a kormány, miközben nem ad nekik semmit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.