Politika

Felnyomta kollégáit a bíróságon a szegedi polgármester

Felnyomta kollégáit a bíróságon a szegedi polgármester

2021. június 24., csütörtök
Felnyomta kollégáit a bíróságon a szegedi polgármester

Ma délelőtt tette közzé Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook oldalon azt a bejegyzést, amiben a Botka László elleni büntetőeljárásról ad hírt. A polgármestert rágalmazással vádolják. Sajátos védekezést adott elő azonban a szegedi polgármester.

Szabó Bálint eltűnésére reagált

A felsővárosi független képviselő februári eltűnése után jelent meg Botka László Facebook oldalán ez a bejegyzés, igaz, csak 48 órával később, amiért aztán Szabó feljelentette rágalmazásért a polgármestert:

Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 „leleplező” sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti!

– írta akkor a polgármester az oldalán, és a - Jobbik akkori, igen gonosz narratívájába illeszkedő - poszt máig elérhető.

Most azonban azzal védekezett Botka László a bíróságon, hogy nem is ő írta a fenti bejegyzést, hanem egy kollégája.

Semmi közöm a Facebook-oldal szerkesztéshez

- mondta a szegedi polgármester a makói bíróságon.

Hihető?

Azt nem lehet tudni, hogy mennyi köze van a polgármesternek a saját közösségi oldalán megjelenő tartalmakhoz, azokat ki írja és teszi ki.

Nehezen elképzelhető azonban, hogy Botka László hivatalos oldalára úgy kerüljön ki bármi is, hogy arról ő ne tudna, vagy ne adna rá engedélyt - akár csak szóban is.

Hiszen az ő neve és arca a tét! Ezért is különösen érdekes, hogy most Szeged polgármestere saját kollégájára, vagy kollégáira hárítaná a felelősséget, és vitetné el vele, vagy velük a balhét, ahelyett, hogy maga állna bele az ügybe és vállalná fel, ami történt. Mint egy vezető, aki nem csak irányítja az embereit, hanem meg is védi őket, ha kell.

Nem zárható ki az sem, hogy az egész csak trükközés. A védekezés lehet ugyanis az, hogy Botka bizonyítja: nem tudott a posztról, azt más tette ki, de hogy kicsoda, az sosem derül ki, mert mondjuk többen is hozzáférhetnek az oldalához. Az kérdés marad persze, hogy ezt a bíróság esetleg elfogadná-e, és elhiszik-e majd neki, hogy ő nem tudott semmiről, és nem is hagyott jóvá semmit.

"Futólépésben" távozott Botka?

Szabó Bálint a tárgyalás után videót is közzétett, amelyen szerinte az látszik, ahogy Botka László és "testőrsége" futólépésben távozik előle. Mi futólépést nem láttunk, de az feltűnt, hogy a szegedi polgármester még véletlenül sem nézett bele a kamerába, vagy arrafelé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.