Marad a mindenhol kötelező maszkviselés Szegeden – “Botka László Fb-oldalának szerkesztője” szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy csetben árulta el az illető, szinte mellékesen.

Az új sportuszoda parkolásával kapcsolatban érdeklődött valaki Botka Lászlónál, de több választ kapott, mint amire eredetileg kíváncsi volt. Az egyik szegedi facebookos csoportba küldte be valaki a lenti csetbeszélgetést. Ebben “Botka László Fb-oldalának szerkesztője” elárulta egyebek mellett, hogy

Továbbra is indokoltnak tartjuk a maszkviselési szabályok betartását. A környező országokban rosszabb kezd lenni a helyzet, mint tavasszal volt, sajnos a harmadik hullám fellendülőben van.

Amíg a kormány indokoltnak tartja a veszélyhelyzet fenntartását, addig várhatóan Szegeden is érvényben lesznek a maszkviselési szabályok” – közölte meglepő őszintességgel.

Nyíltságáért dícséretet érdemelne a polgármester oldalának kezelője, de nem kizárt, hogy inkább leszúrást kap. Több hibát elkövethetett ugyanis:

  • Mindenki tuggya, hógy Orbán Viktor tehet a járványró és rosszul kezeli a magyar kórmány a védekezést – kellett volna belecsempésznie valahogy a válaszába; illetve
  • A környező országokban sokkal jobb a helyzet, csak Magyarországon van baj, nem is kicsi” – illett volna magyaráznia, de ehelyett az igazat írta.

Pedig ezeket napi szinten sulykolja naív és teljesen hülyére vett olvasóiba az önkormányzat hivatalos lapja Szegeden. Ezt mostanra egyébként odáig tornázták fel, hogy a propilap szerint az Egészségügyi Tudományos Tanács professzorai – nemzetközi szinten elismert orvos-kutatókról van szó – S.E.M.E.N.N.Y.I.R.E nem értenek a járványügyi kérdésekhez, és ők csak biodíszletek Orbán Viktor előadásában!

Hivatalosan hallgat az önkormányzat

Egyelőre hallgat arról az önkormányzat, hogy más városokhoz – például Miskolc vagy Kecskemét – hasonlóan változnak-e a maszkviselési szabályok Szegeden. Szakvélemények szerint egyébként helyes a totális tiltás, vagyis a maszkok mindenhol kötelező viselése; veszélyes és kockázatos lenne lazítani a szabályokon.

Küldünk kérdéseket a Városházának, illetve arra is rákérdezünk, valóban “Botka László Fb-oldalának szerkeszője”-e Csongrádi Péter; vagy egy átverésről van szó. Ha érkezik válasz, frissítünk.

Előző sztori

Egyre több a fertőzött, de egyre több az oltóanyag is

Következő sztori

Kemény foglalkozás: a jégtörés napja