Meteor

Érkezik az idei év első tartós hőhulláma

Érkezik az idei év első tartós hőhulláma

2021. június 13., vasárnap
Érkezik az idei év első tartós hőhulláma

Szombatonaz Országos Meteorológiai Szolgálat egy Facebook bejegyzésben közölte, hogy egy átmeneti lehűlés után köszönthetjük 2021 első, huzamosabb ideig tartó hőhulláma.

A szombat éjszaka átvonuló hidegfrontot követően mára néhány fokot csökkent a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint napközben többnyire 22-27 fokig melegszik a levegő, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz. Ezt követően azonban tartós és jelentős melegedésre kell számítani - emelték ki.

Azt írták: a jövő héten napos, az ország döntő részén csapadékmentes idő valószínű, és szerdán már általában 30, míg a hétvégén 35 fok közelében alakul a hőmérséklet országszerte. Azt is megjegyezték, hogy a 35 fok közeli értékek miatt az is előfordulhat, hogy akár a napi melegrekordok megdőljenek, amelyek június 20-a (jövő vasárnap) körül 37 fok környékén alakulnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.