Közélet

Óriás patkányok rohangálnak fényes nappal a Vértó közelében!

Óriás patkányok rohangálnak fényes nappal a Vértó közelében!

2021. május 14., péntek
Óriás patkányok rohangálnak fényes nappal a Vértó közelében!

„Csupán csak arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ha netán benned is felmerülne, hogy ki kéne ülni egy stégre, mert milyen jó buli lesz... Nem lesz. Tele van a part méretes patkányokkal, akik még ráadásul nagyon szemtelenül közel is merészkednek” – olvasható az egyik legnépszerűbb szegedi Facebook-csoportban, ahová az alábbi képet posztolták.

A stégeket pár hónapja alakították ki és kifejezetten népszerű a horgászok és a pihenni vágyók körében.

A patkányhelyzet egyébként nem új keletű Szegeden, korábban egy neve elhallgatását kérő rágcsálóírtó lapunknak azt mondta, nagyon sok szemét van az utcán és ez pedig szinte “hívogatja” a rágcsálót, mert ételt talál. Az utcán mászkáló patkányok irtása az önkormányzat hatáskörébe tartozik, őket a lakók hívják, ha a házakban látnak rágcsálót. Legutóbb a Hétvezér utcában jeleztek kisebbfajta inváziót, akkor az egyik romos, de lakott ház szeméthalmazában vertek tanyát a veszélyes állatok.

A jelenlegi patkányészlelés több szempontból is érdekes; egyrészt a napokban számoltunk be arról, hogy 653 millió forintból fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a Vértó körüli terület - nagy kérdés, hogy a patkányok térnyerése mennyire nehezíti meg a projekt megvalósítását. Másfelől a Vértó körüli lakótelepen több ezer szegedi él, ezért a rágcsálók megjelenése nagy közegészségügyi kockázatot jelenthet.

https://szegedma.hu/2021/05/fitneszparkkal-es-kozossegi-kerttel-bovul-a-szegedi-verto-koruli-terulet

A patkányok megjelenésével kapcsolatban kérdéséket küldtünk a Vértót kezelő Szegedi Vízműnek, valamint az önkormányzatnak is. Ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.