Óriás patkányok rohangálnak fényes nappal a Vértó közelében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méretes patkányok riogatják a vértói stégek horgászait – számol be a Pecaverzum. Egy Facebook-poszt szerint a veszélyes rágcsálók már nappal is előmerészkednek.

„Csupán csak arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ha netán benned is felmerülne, hogy ki kéne ülni egy stégre, mert milyen jó buli lesz… Nem lesz. Tele van a part méretes patkányokkal, akik még ráadásul nagyon szemtelenül közel is merészkednek” – olvasható az egyik legnépszerűbb szegedi Facebook-csoportban, ahová az alábbi képet posztolták.

A stégeket pár hónapja alakították ki és kifejezetten népszerű a horgászok és a pihenni vágyók körében.

A patkányhelyzet egyébként nem új keletű Szegeden, korábban egy neve elhallgatását kérő rágcsálóírtó lapunknak azt mondta, nagyon sok szemét van az utcán és ez pedig szinte “hívogatja” a rágcsálót, mert ételt talál. Az utcán mászkáló patkányok irtása az önkormányzat hatáskörébe tartozik, őket a lakók hívják, ha a házakban látnak rágcsálót. Legutóbb a Hétvezér utcában jeleztek kisebbfajta inváziót, akkor az egyik romos, de lakott ház szeméthalmazában vertek tanyát a veszélyes állatok.

A jelenlegi patkányészlelés több szempontból is érdekes; egyrészt a napokban számoltunk be arról, hogy 653 millió forintból fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a Vértó körüli terület – nagy kérdés, hogy a patkányok térnyerése mennyire nehezíti meg a projekt megvalósítását. Másfelől a Vértó körüli lakótelepen több ezer szegedi él, ezért a rágcsálók megjelenése nagy közegészségügyi kockázatot jelenthet.

A patkányok megjelenésével kapcsolatban kérdéséket küldtünk a Vértót kezelő Szegedi Vízműnek, valamint az önkormányzatnak is. Ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Következő sztori

Új városközpontról és az SZTE technológiai felzárkózásáról beszélt a rektor