Vélemény

NYÍLT LEVÉL Botka Lászlónak: Legyen szabad a sajtó, és legyen szabad a tájékoztatás Szegeden!

NYÍLT LEVÉL Botka  Lászlónak: Legyen szabad a sajtó, és legyen szabad a tájékoztatás Szegeden!

2021. május 12., szerda
NYÍLT LEVÉL Botka  Lászlónak: Legyen szabad a sajtó, és legyen szabad a tájékoztatás Szegeden!

Szabadon szeretjük – szól Szeged egyik jelmondata, amelyet a város polgármestere maga is sokszor emlegetni szokott választások idején.

Aggasztónak tartjuk, hogy a „szabadság” emlegetése ellenére a sajtót igyekszik cenzúrázni és elzárni a közérdekű információktól a szegedi önkormányzat, amely nem, vagy csak a neki kedves témákban hajlandó szóba állni egyes médiumokkal; míg más médiumokat - és ezzel olvasóikat, nézőiket, hallgatóikat - negligál.

Aggasztónak tartjuk, hogy cenzúrázni igyekeznek már az önkormányzati közcégeket is: a sajtó csak olyan válaszokat kaphat a kérdéseire, amelyeket előzetesen engedélyezett és jóváhagyott a polgármester kabinetfőnöke és kommunikációs munkatársa.

Aggasztó, hogy ez az önkényes cenzúra nem vonatkozik az önkormányzat saját médiumaira, amelyek így tisztességtelen versenyelőnyhöz juthatnak a szegedi sajtópiac más szereplőivel szemben.

Aggasztó, hogy minden jel szerint a szegedi városvezetés azt akarja elérni, hogy a tájékozódni vágyó szegediek csak egyetlen, városházáról irányított forrásból, egyféleképpen értesülhessenek a város híreiről, eseményeiről.

Tisztelettel kérjük Botka Lászlót, Szeged polgármesterét, hogy ha valóban komolyan gondolja a szabadságot, akkor városvezetői jogával élve törölje el Szegeden a bevezetett cenzúrát; tegye lehetővé, hogy a sajtó végezhesse a munkáját; a közhivatalt és közfunkciót betöltő városi szereplők kötelessége legyen tisztességesen és legjobb tudásuk szerint megválaszolni a sajtó kérdéseit, és elszámolni a közpénzekkel.

Tisztelettel kérjük Botka Lászlót, Szeged polgármesterét, hogy

ne próbálja meg elzárni az információk elől a szegedieket; ne próbálja meg tisztességtelenül befolyásolni Szeged lakóit!

A szegedieknek joguk van megismerni városuk valódi és igazi híreit, joguk van igényeik szerint több, akár csak a számukra szimpatikus forrásokból tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.