Közélet

Harmadik híd: Nemesi és Nagy találkoztak

Harmadik híd: Nemesi és Nagy találkoztak

2021. május 10., hétfő
Harmadik híd: Nemesi és Nagy találkoztak

Pár napja írtunk arról, hogy Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere rommá szivárogtatja magát, rendszeresen beszél a harmadik hídról, miközben kihagyja azokat, akiken múlik az egész.

akkori cikkünk után Nagy Sándorújabb poszttal jelentkezett, amiben

PROFIN TETT PARKOLÓPÁLYÁRA MINDEN OLYAN SZEREPLŐT, AMELYEN EGY VÁROS SIKERES FEJLESZTÉSE MÚLHAT; ÉS EMELTE KI AZ ÖNKORMÁNYZATOT, MINT BÁRMILYEN SIKERES FEJLESZTÉS ALAPVETŐ MOZGATÓRUGÓJÁT ÉS ALFÁJÁT.

Ráadásul mindezt úgy csinálta – igazán jó politikushoz méltón, hogy nem hazudott ugyan, de nem is bontotta ki az igazság minden szeletét, és “kicsit” tologatta a hangsúlyokat.

https://szegedma.hu/2021/04/pofatlan-trukkel-halaszna-el-a-harmadik-hid-ugyet-nemesi-pal-es-a-fidesz-elol-a-szegedi-varosvezetes

Cikkeink után beszólt lapunknak Nagy Sándor, miszerint "rommá szakértette magát a fideszes média", mert szerinte ő csak a munkáját végzi.

A fentiekhez képest erős fejlődés, hogy hétfő reggel már közös fotót posztolt önmagáról és Nemesi Pálról. Mint írta az alpolgármester, pénteken a Polgármesteri Hivatalban fogadta Nemesi Pál regionális kormánybiztost és kollégáit, akikkel a déli hídról beszélgettek.

Nagy megerősítette, hogy az önkormányzat támogatja az ütemezett megvalósítást, és fontosnak tartják, amit a Modern Városok kormányhatározatba is kértek belefoglalni (és benne is van!), hogy a buszpályaudvar kerüljön a híd fejlesztésével egyidejűleg a vasútállomás mellé. Így szerintük kialakulhat a régió és a város érdekeit is szolgáló intermodális csomópont és lehetőség nyílna a Nagyállomás fejlesztésére is.
Nem hanyagolható el a megfelelő csomópontok és a P+R parkolási kapacitás kiépítése sem, hiszen erre a régióból Szegedre, a vasúti és buszpályaudvarhoz, a Belváros déli részébe érkezők (klinikák!) érdekében is szükség lesz - magyarázta.

Nagy közölte azt is, hogy ma is részt vesznek egy megbeszélésen, "ahol a tervezők, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő munkatársai, a kormánybiztos mellett a város részéről a közlekedéses kollégák és a főépítészet is képviselve lesz" - árulta el.

Meggyőződésem, hogy a déli híd nem csak Szegednek fontos projekt, hanem a Szegedre rendszeresen munkába, iskolába, egészségügyi intézménybe, kikapcsolódni érkező vagy akár tovább utazó régiós polgárnak is, ezért fontos, hogy minden régiós politikai szereplő egyet értsen a megvalósításában - zárta végül a posztját.

Most Nemesi Pál oldalán nem találtunk semmit erről a pénteki egyeztetésről. A kormánybiztos utoljára "Magyarország újraindításának költségvetéséről" osztotta meg gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.