/

Harmadik híd: Nemesi és Nagy találkoztak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár napja írtunk arról, hogy Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere rommá szivárogtatja magát, rendszeresen beszél a harmadik hídról, miközben kihagyja azokat, akiken múlik az egész.

akkori cikkünk után Nagy Sándor újabb poszttal jelentkezett, amiben

PROFIN TETT PARKOLÓPÁLYÁRA MINDEN OLYAN SZEREPLŐT, AMELYEN EGY VÁROS SIKERES FEJLESZTÉSE MÚLHAT; ÉS EMELTE KI AZ ÖNKORMÁNYZATOT, MINT BÁRMILYEN SIKERES FEJLESZTÉS ALAPVETŐ MOZGATÓRUGÓJÁT ÉS ALFÁJÁT.

Ráadásul mindezt úgy csinálta – igazán jó politikushoz méltón, hogy nem hazudott ugyan, de nem is bontotta ki az igazság minden szeletét, és “kicsit” tologatta a hangsúlyokat.

Cikkeink után beszólt lapunknak Nagy Sándor, miszerint “rommá szakértette magát a fideszes média“, mert szerinte ő csak a munkáját végzi.

A fentiekhez képest erős fejlődés, hogy hétfő reggel már közös fotót posztolt önmagáról és Nemesi Pálról. Mint írta az alpolgármester, pénteken a Polgármesteri Hivatalban fogadta Nemesi Pál regionális kormánybiztost és kollégáit, akikkel a déli hídról beszélgettek.

Nagy megerősítette, hogy az önkormányzat támogatja az ütemezett megvalósítást, és fontosnak tartják, amit a Modern Városok kormányhatározatba is kértek belefoglalni (és benne is van!), hogy a buszpályaudvar kerüljön a híd fejlesztésével egyidejűleg a vasútállomás mellé. Így szerintük kialakulhat a régió és a város érdekeit is szolgáló intermodális csomópont és lehetőség nyílna a Nagyállomás fejlesztésére is.
Nem hanyagolható el a megfelelő csomópontok és a P+R parkolási kapacitás kiépítése sem, hiszen erre a régióból Szegedre, a vasúti és buszpályaudvarhoz, a Belváros déli részébe érkezők (klinikák!) érdekében is szükség lesz – magyarázta.

Nagy közölte azt is, hogy ma is részt vesznek egy megbeszélésen, “ahol a tervezők, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő munkatársai, a kormánybiztos mellett a város részéről a közlekedéses kollégák és a főépítészet is képviselve lesz” – árulta el.

Meggyőződésem, hogy a déli híd nem csak Szegednek fontos projekt, hanem a Szegedre rendszeresen munkába, iskolába, egészségügyi intézménybe, kikapcsolódni érkező vagy akár tovább utazó régiós polgárnak is, ezért fontos, hogy minden régiós politikai szereplő egyet értsen a megvalósításában – zárta végül a posztját.

Most Nemesi Pál oldalán nem találtunk semmit erről a pénteki egyeztetésről. A kormánybiztos utoljára “Magyarország újraindításának költségvetéséről” osztotta meg gondolatait.

Előző sztori

Sorozatban negyedszer nyert a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.05.07.