/

Gulyás Gergely: Vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Pünkösd után megszűnik az ingyenes parkolás a köztereken, de a hitelmoratóriumot augusztus végéig meghosszabbítják - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. Az újabb járványügyi intézkedéseket péntek reggel Orbán Viktor jelenti be.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette: vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott. Az ezzel kapcsolatos lazításokat holnap reggel ismerteti a kormány. Ami viszont biztos, hogy ezek lesznek az utolsó olyan enyhítő intézkedések, amiket az oltottak számához kötnek.

Várhatóan ugyanis tovább fog lassulni az oltás üteme, és nagyon nehéz megmondani, hogy mikor érjük el a 6 millió beoltottat, ha elérjük egyáltalán – mondta Gulyás.

Vagyis 5 millió beoltott után ismét a fertőzések számához köti a Kormány az intézkedéseket

Az újságírói kérdésekre válaszolva egyébként kiderült, hogy a lazítások javaslatai közt szerepel, hogy az éjszakai kijárási tilalmat eltörlik, illetve újra lehetne gyülekezni is – de ezekről az intézkedésekről az Operatív Törzs dönt holnap.

Arról is szó esett továbbá, ami már nyílt titok volt, hogy jövő kedden visszatér a fizetős parkolás – vagyis a kormány nem ment szembe az önkormányzatok egyhangú véleményével.

A bankokéval azonban igen: a hitelmoratóriumot ugyanis a kormány meghosszabbítja augusztus 31-ig.

Gulyás azt is bejelentette, hogy mivel vakcinabőség van, és Magyarország elegendő oltóanyaggal rendelkezik ahhoz, ha szükség lenne egy esetleges harmadik oltásra, ezért nem veszünk részt az Európai Unió második körös vakcinabeszerzésében.

A miniszter azt is megjegyezte: megfontolandó, hogy idén is lehessen nyelvvizsga nélkül diplomázni.

Előző sztori

Szegeden van Közép-Európa legkorszerűbb lucernafeldolgozó-üzeme

Következő sztori

Lassan már csak csónakkal lehet megközelíteni ezt a felújított szegedi óvodát