Egészség

Gulyás Gergely: Vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott

Gulyás Gergely: Vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott

2021. május 20., csütörtök
Gulyás Gergely: Vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette: vasárnap lehet meg az 5 millió beoltott. Az ezzel kapcsolatos lazításokat holnap reggel ismerteti a kormány. Ami viszont biztos, hogy ezek lesznek az utolsó olyan enyhítő intézkedések, amiket az oltottak számához kötnek.

Várhatóan ugyanis tovább fog lassulni az oltás üteme, és nagyon nehéz megmondani, hogy mikor érjük el a 6 millió beoltottat, ha elérjük egyáltalán - mondta Gulyás.

Vagyis 5 millió beoltott után ismét a fertőzések számához köti a Kormány az intézkedéseket

Az újságírói kérdésekre válaszolva egyébként kiderült, hogy a lazítások javaslatai közt szerepel, hogy az éjszakai kijárási tilalmat eltörlik, illetve újra lehetne gyülekezni is - de ezekről az intézkedésekről az Operatív Törzs dönt holnap.

Arról is szó esett továbbá, ami már nyílt titok volt, hogy jövő kedden visszatér a fizetős parkolás - vagyis a kormány nem ment szembe az önkormányzatok egyhangú véleményével.

A bankokéval azonban igen: a hitelmoratóriumot ugyanis a kormány meghosszabbítja augusztus 31-ig.

Gulyás azt is bejelentette, hogy mivel vakcinabőség van, és Magyarország elegendő oltóanyaggal rendelkezik ahhoz, ha szükség lenne egy esetleges harmadik oltásra, ezért nem veszünk részt az Európai Unió második körös vakcinabeszerzésében.

A miniszter azt is megjegyezte: megfontolandó, hogy idén is lehessen nyelvvizsga nélkül diplomázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.