Hírzóna

Már nem sokáig parkolhatunk ingyen a közterületeken

Már nem sokáig parkolhatunk ingyen a közterületeken

2021. május 19., szerda
Már nem sokáig parkolhatunk ingyen a közterületeken

A parkolási díjak eltörléséről még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött a kormány: a biztonságos távolságtartást szerették volna ezzel megkönnyíteni a tömegközlekedési eszközökön. Ez tavaly áprilisban történt, azonban 2020 július és november között ezt az intézkedést is feloldották a javuló járványadatok miatt. November óta újra él a rendelet, amit már mind az ellenzéki, mind a kormánypárti polgármesterek is eltörölnének. Most, hogy a harmadik hullám végéhez közeledünk egy-két hét múlva újra a megszokott módon és tarifákkal parkolhatnak majd az autóval közlekedők – írja a Magyar Nemzet.

Frissítés: Olvasóink jelezték, hogy Szegeden bizony emelkedni fognak az árak. A Szegedi Közlekedési Kft. Parkolási Üzletágának (SZEPARK) a weboldala szerint ebben az évben még marad a 2020. május 1. óta érvényben lévő díjszabás, azonban 2022. január 1-től a következőképpen fog alakulni:

  • Sárga zóna: 245 Ft / 60 perc
  • Zöld zóna: 535 Ft / 60 perc
  • Napijegy (sárga zóna): 1 465 Ft / 60 perc

Az árnövekedés kiterjed a bérletárakra is, amiről bővebben a SZEPARK oldalán olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.