/

Már nem sokáig parkolhatunk ingyen a közterületeken

Hamarosan visszaáll a régi rend.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly november óta újra ingyenesen lehet parkolni az ország összes közterületén a pandémia miatt kihirdetett vészhelyzeti állapot miatt. Ez sokak számára örömteli intézkedés volt, de inkább bosszankodást keltett az emberekben, hiszen a belvárosban élőknek gyakran vadászniuk kellett a szabad helyekre, ami korábban nem mindig volt jellemző.

A parkolási díjak eltörléséről még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött a kormány: a biztonságos távolságtartást szerették volna ezzel megkönnyíteni a tömegközlekedési eszközökön. Ez tavaly áprilisban történt, azonban 2020 július és november között ezt az intézkedést is feloldották a javuló járványadatok miatt. November óta újra él a rendelet, amit már mind az ellenzéki, mind a kormánypárti polgármesterek is eltörölnének. Most, hogy a harmadik hullám végéhez közeledünk egy-két hét múlva újra a megszokott módon és tarifákkal parkolhatnak majd az autóval közlekedők – írja a Magyar Nemzet.

Frissítés: Olvasóink jelezték, hogy Szegeden bizony emelkedni fognak az árak. A Szegedi Közlekedési Kft. Parkolási Üzletágának (SZEPARK) a weboldala szerint ebben az évben még marad a 2020. május 1. óta érvényben lévő díjszabás, azonban 2022. január 1-től a következőképpen fog alakulni:

  • Sárga zóna: 245 Ft / 60 perc
  • Zöld zóna: 535 Ft / 60 perc
  • Napijegy (sárga zóna): 1 465 Ft / 60 perc

Az árnövekedés kiterjed a bérletárakra is, amiről bővebben a SZEPARK oldalán olvashatnak.

Előző sztori

Jelentős vasútfejlesztések elé nézünk a következő évtizedben

Következő sztori

Nőtt a fertőzöttek száma, a halottaké csökkent