Visszatért: kicsit lefogyott, de jól néz ki Botka László!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március eleje óta nem posztolt semmi olyat a közösségi oldalára Szeged polgármestere, amiből egyértelműen látszott volna, hogy dolgozik az irodájában. Bár a sajtó és a politika hetekig találgatta, elkapta-e maga is a koronavírust Szeged polgármestere; a Városháza nem volt hajlandó reagálni ezekre a kérdésekre: igaz, egyértelműen nem is cáfolták.

Szabó Bálint volt az egyetlen politikus, aki sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy információi szerint karanténban lehet a város polgármestere; sőt Szabó a Városházához köthető kovidos halálesetről is beszélt azon a tájékoztatóján.

Botka egyébként ma azt írta, hogy Pálinkás József professzorral, az Orbán-kormány korábbi oktatási miniszterével, az MTA volt elnökével egyeztetett a városházán. “Szóba került a Szegedi Tudományegyetem autonómiája, a magyar oktatás és tudományos élet elleni kormányzati támadás. Konzervatívok, szabadelvűek és baloldaiak egyaránt elutasítják azt a rombolást, amit a Fidesz az elmúlt években művelt” – írta a polgármester, aki ezúttal sem viselt maszkot, vendégéhez hasonlóan.

Úgy tűnik viszont, mintha kissé lefogyott volna Botka László, az arcán látszik a leginkább.

A SzegedMa elsőként írta meg, hogy kiakasztotta a szegedi önkormányzat több munkatársát, hogy míg az országban különös óvatossággal mennek a hétköznapok, lezárás van a járvány igen durva harmadik hulláma miatt, addig Szegeden csak rendkívül indokolt esetben engedélyezik a szegedi önkormányzat dolgozóinak az otthoni munkavégzést. Ráadásul még kötelező kivenniük a szabadságaikat is.

Előző sztori

A harmadik tram-train is úton van Magyarországra

Következő sztori

Többen sorokra számítottak, de úgy néz ki, könnyen megy a vásárlás