Véget ért a karantén az Ágotás gyerekek számára is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Keddtől megszűnt a gyermekvédelmi intézményekben a látogatási és intézmény elhagyási tilalom. Így a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 37 lakásotthonában is szabadabb lesz az élet. Ezt Fülöp Attila államtitkár jelentette be Szegeden a szolgáltató online értekezletén - írja közleményében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

Március 8-tól április 19-ig intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben az országos tisztifőorvos. Ekkor átmenetileg módosították a nevelőszülőknél, valamint a lakásotthonokban élő gyerekek kapcsolattartását a vérszerinti családjukkal, ők ez idő alatt online beszélgettek szüleikkel, rokonaikkal.

Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, ez az intézkedés megszűnt, bizonyos szempontból pedig szabadabb lesz az élet. Ismét személyes lesz az eddigi online kapcsolattartás, a fiatalok újra a házirend szerint mehetnek kimenőre.

Hozzátette, Természetesen több óvintézkedés érvényben marad a gyermekek és az ott dolgozók védelmében, hiszen a járvány kihívásával továbbra is szembe kell néznünk.

Kothencz János főigazgató is megköszönte minden kollégája helytállását különösen azokét, akik helyettesítést vállaltak más megyében, másik településen. Elmondta, a tisztifőorvos által kidolgozott szabályokat betartották, az előforduló megbetegedéseket hatékonyan kezelték.

Előző sztori

Őszig meghosszabbíthatja a kormány a veszélyhelyzet

Következő sztori

Bámulatos retró videót mutatunk a szegedi közlekedésről!