Közélet

Véget ért a karantén az Ágotás gyerekek számára is

Véget ért a karantén az Ágotás gyerekek számára is

2021. április 21., szerda
Véget ért a karantén az Ágotás gyerekek számára is

Március 8-tól április 19-ig intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben az országos tisztifőorvos. Ekkor átmenetileg módosították a nevelőszülőknél, valamint a lakásotthonokban élő gyerekek kapcsolattartását a vérszerinti családjukkal, ők ez idő alatt online beszélgettek szüleikkel, rokonaikkal.

Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, ez az intézkedés megszűnt, bizonyos szempontból pedig szabadabb lesz az élet. Ismét személyes lesz az eddigi online kapcsolattartás, a fiatalok újra a házirend szerint mehetnek kimenőre.

Hozzátette, Természetesen több óvintézkedés érvényben marad a gyermekek és az ott dolgozók védelmében, hiszen a járvány kihívásával továbbra is szembe kell néznünk.

Kothencz János főigazgató is megköszönte minden kollégája helytállását különösen azokét, akik helyettesítést vállaltak más megyében, másik településen. Elmondta, a tisztifőorvos által kidolgozott szabályokat betartották, az előforduló megbetegedéseket hatékonyan kezelték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.