Van, ami nem változik: háztartási szemétben úsznak szelektív gyűjtőszigetek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újszegeden továbbra is komoly problémát jelent az illegális szemetlerakás.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a lebontásra ítélt újszegedi vasútállomás környékén halomban áll a hulladék. Nem ez az egyetlen területe a Tiszántúli városrésznek, ahol visszatérő problémát jelent a szemetelés. Korábban többször is megírtuk, hogy a Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók.

Ezúttal pár sarokkal arrébb, a víztoronynál található szigeteknél gyülemlett fel tetemes mennyiségű háztartási hulladék. Olvasónk hétfőn örökítette meg az áldatlan állapotokat.

–Nem fér a fejembe, hogy lehetnek ilyen igénytelenek az emberek! Nyitva van a tárolók teteje, jól látszik, hogy még bőven fér bele szemét, erre odadobják melléjük, ráadásul sok esetben a szelektíven nem gyűjthető szemetet is idehordják. Az emberek hozzáállásával van a baj – írta fényképéhez olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte.

Mint ismeretes, a közgyűlés még 2018 szeptemberben úgy döntött, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében úgynevezett zöldkommandót indít. A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az elmúlt évben hány alkalommal bírságolt a zöldkommandó, ezért kérdéseket küldtünk az SZKHT-nak, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk válaszokat.

Előző sztori

WHO: hatásos a Sinopharm és a Sinovac védőoltása

Következő sztori

Újra bejárta Szegedet a musical villamos