Nagyot akart mondani, de hatalmas kapufát lőtt Mihálik Edvin

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy hévvel berúgta az ellenzéki előválasztási kampánymotort a Momentum szegedi arca: Mihálik Edvin. A fiatal politikus a nagy igyekezetében még a tények elferdítésétől sem riadt vissza.

Kattintásra nagyítható!

Egy hidat kérünk!
Stadion lett, maradhat?
” – ezzel indítja szemérmetlenül lesarkított kampány posztját a város zöld tanácsnoka, aki bejegyzésében azt nehezményezi, hogy a Nemesi Pál által megígért harmadik Tisza-híd helyett az új multifunkcionális sportcsarnok körvonalazódik az Etelka soron.

Bezony ám! Sportcsarnok, nem stadion!

Feltételezhetően maga a fiatal politikus is tisztában van azzal, hogy mi a különbség egy sportcsarnok és egy stadion között, de a kommunikációs stábja alighanem úgy gondolta, hogy a csarnokkal nem lehet akkorát „ütni” a kormányon, mint az ellenzék körében oly népszerű stadionozással.

Mihálik, vagy a bejegyzés szerzője azt sem vette figyelembe, hogy épp az egykori Felső Tisza-parti Stadion helyén – amelyet a baloldali városvezetés méltatlanul hagyott lepusztulni – épül az új s.p.o.r.t.c.s.a.r.n.o.k, ami a várost európai színtéren reprezentáló MOL-Pick Szeged új otthona is lehet egyben.

A posztból továbbá nem derül ki, hogy az új aréna építése miért zárná ki az új híd lehetőségét. (Nem zárja ki egyébként, mert az egyik körte, a másik meg alma – a szerk.) A szerzők figyelmét bizonyára elkerülte az a hír, miszerint Nemesi Pál, a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zónáért felelős kormánybiztos a napokban egy online megrendezett szakmai napon elmondta,

a híd tervezése már folyik, a beruházás öt-hat éven belül elkészül.

Valahol ez a poszt hűen tükrözi a Momentum kommunikációját: ha a kormány A-t mond, ők következetesen B-t állítanak. Minden rossz, ami van, és ők, a fiatalok pont az ellenkezőjét csinálnák, ha hatalomra kerülnének. Hogyan? Miből? Kikkel? Ezekre a kérdésekre sosem kap választ az egyszeri választópolgár, aki csupán a közösségi média lebutított világára legyártott, párszavas képeket látja.

Stílszerű sporthasonlattal élve, nagy kapufát lőtt Mihálik. Hogy mekkorát, arról inkább beszéljenek a bejegyzés alatti legnépszerűbb kommentek:

Ez volna az a fiatalos, újgenerációs lendület, amely megváltoztatja a magyar politikai életet? Vagy inkább arról van szó, hogy a lilába öltözött „liberális” ifjúság gátlástalanabbul tör hatalomra, mint eddig bárki és bármikor?

Előző sztori

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Következő sztori

Kihasználta a járvány adta lehetőséget a Grand Café

Legutóbbi hasonló cikkek