Közélet

Nagyot akart mondani, de hatalmas kapufát lőtt Mihálik Edvin

Nagyot akart mondani, de hatalmas kapufát lőtt Mihálik Edvin

2021. március 18., csütörtök
Nagyot akart mondani, de hatalmas kapufát lőtt Mihálik Edvin
Kattintásra nagyítható!

Egy hidat kérünk!
Stadion lett, maradhat?
” – ezzel indítja szemérmetlenül lesarkított kampány posztját a város zöld tanácsnoka, aki bejegyzésében azt nehezményezi, hogy a Nemesi Pál által megígért harmadik Tisza-híd helyett az új multifunkcionális sportcsarnok körvonalazódik az Etelka soron.

Bezony ám! Sportcsarnok, nem stadion!

Feltételezhetően maga a fiatal politikus is tisztában van azzal, hogy mi a különbség egy sportcsarnok és egy stadion között, de a kommunikációs stábja alighanem úgy gondolta, hogy a csarnokkal nem lehet akkorát „ütni” a kormányon, mint az ellenzék körében oly népszerű stadionozással.

Mihálik, vagy a bejegyzés szerzője azt sem vette figyelembe, hogy épp az egykori Felső Tisza-parti Stadion helyén – amelyet a baloldali városvezetés méltatlanul hagyott lepusztulni – épül az új s.p.o.r.t.c.s.a.r.n.o.k, ami a várost európai színtéren reprezentáló MOL-Pick Szeged új otthona is lehet egyben.

A posztból továbbá nem derül ki, hogy az új aréna építése miért zárná ki az új híd lehetőségét. (Nem zárja ki egyébként, mert az egyik körte, a másik meg alma - a szerk.) A szerzők figyelmét bizonyára elkerülte az a hír, miszerint Nemesi Pál, a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zónáért felelős kormánybiztos a napokban egy online megrendezett szakmai napon elmondta,

a híd tervezése már folyik, a beruházás öt-hat éven belül elkészül.

Valahol ez a poszt hűen tükrözi a Momentum kommunikációját: ha a kormány A-t mond, ők következetesen B-t állítanak. Minden rossz, ami van, és ők, a fiatalok pont az ellenkezőjét csinálnák, ha hatalomra kerülnének. Hogyan? Miből? Kikkel? Ezekre a kérdésekre sosem kap választ az egyszeri választópolgár, aki csupán a közösségi média lebutított világára legyártott, párszavas képeket látja.

Stílszerű sporthasonlattal élve, nagy kapufát lőtt Mihálik. Hogy mekkorát, arról inkább beszéljenek a bejegyzés alatti legnépszerűbb kommentek:

Ez volna az a fiatalos, újgenerációs lendület, amely megváltoztatja a magyar politikai életet? Vagy inkább arról van szó, hogy a lilába öltözött „liberális” ifjúság gátlástalanabbul tör hatalomra, mint eddig bárki és bármikor?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.