Sport

Lehet szeretni Marko Vujint Szegeden?

Lehet szeretni Marko Vujint Szegeden?

2021. március 14., vasárnap
Lehet szeretni Marko Vujint Szegeden?

Bár a MOL-Pick Szeged hivatalosan még nem erősítette meg, de a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának hivatalos oldalán már ott van a szegediek keretében

Marko Vujin, a mezszámát is megírták: 41-es lesz.

Az átigazolás híre tegnap pillanatok alatt megfutott a közösségi oldalakon, és bizony a csapat szurkolói nem voltak elragadtatva az ötlettől, hogy a körükben közutálatnak „örvendő” 36 éves szerb válogatottban találták meg a szegedi klubvezetők a sérült Luka Stepancic helyettesét.

Hogy miért nem kedvelik Vujint Szegeden? Elevenítsük fel a majdnem napra pontosan 13 éve történteket:

https://www.youtube.com/watch?v=SNXFJVVRepA

Ez a felvétel a Veszprém Televízióban ment adásba, azaz még a veszprémi kolléga, Donát Tamás is rosszallóan beszélt a bakonyiak játékosáról. A Délmagyarország napilap meccs tudósításában ezt írták játékáról: „Az tény, hogy Vujin óriási színészi alakításai rendre felkorbácsolták az indulatokat a pályán és a nézőtéren.”

Azon a meccsen többen színészi díjra jelölték volna a szerb kézilabdázót. Fotó: Schmidt Andrea (delmagyar.hu)

A meccs másnapján a fejlövést elszenvedő honfitársa, Nenad Puljezevics így nyilatkozott: – Vujin nem kért bocsánatot, s ez nekem különösen fáj. Tőle nem vártam volna ezt a viselkedést, hiszen eddig nagyon jó kapcsolatban voltunk. Rendszeresen beszéltünk telefonon. Annak ellenére, hogy Mocsai Lajos edző elnézést kért játékosa nevében, én soha nem bocsátom meg ezt a cselekedetét.

Akkori csapattársa, Ilyés Ferenc is ezt mondta: – Valamennyien nagyon haragszunk Vujinra. Egyrészt mert végig sportszerűtlenül viselkedett, másrészt pedig többszörösen is sújtott bennünket, hiszen ha belövi a hetest, akkor mi nyerjük a találkozót.

A szegedi szurkolók ezt a mozdulatot csak Szeged mezben szerették Ilyés Ferenctől.

Apropó Ilyés Ferenc. Ha valaki, akkor ő is megtapasztalhatta, hogy milyen ha megorrolnak valakire a szegedi szurkolók. A Pickből igazolt Veszprémbe, finoman szólva sem súrlódás mentesen tette ezt. Éppen ezért nem szerették őt, sőt sokan szidták is a döntése miatt. Igaz amikor később visszatért Szegedre, már minden a múlté volt. Ahogy "megbocsájtottak" Mikler Rolandnak is, aki az EHF-kupagyőztes csapatból igazolt Veszprémbe, ahol a közönség kedvence lett. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszer parádézott abban az időben a Szeged ellen. De szeretettel fogadták a Veszprémből érkező Mirko Alilovicot is, vagy Borut Mackovseket és valószínűleg Kent Robin Tønnesent sem haraggal várják a rajongót.

Mikler Roland a szegedi közönség kedvence volt amikor Veszprémbe igazolt, visszatért és újra rajonganak érte.

Marko Vujinnal más a helyzet. Azóta, a 13 évvel ezelőtti meccs óta bármikor lépett pályára Szegeden, bármilyen csapat mezében, hangos füttyszó várta. Ha valaki veszi a fáradtságot, és végignézi a közösségi oldalakon a játékos szegedi igazolásáról született posztok alatti kommenteket, akkor kiderül, hogy

nem csak Nenad Puljezevics, a szegedi szurkolók sem tudnak megbocsájtani neki.

A hírek szerint Marko Vujin később bocsánatot kért Nenad Puljezevicstől.

Mivel a szegedi klub egyelőre nem kommunikálta Vujin érkeztét, ezért nem lehet tudni, mit tartalmaz a megállapodás. A szabályok szerint a magyar bajnokikon és a kupában nem lehet a MOL-Pick Szeged segítségére, azaz egyelőre csak két meccs biztos szegedi pályafutása során, az egykori klubja, a Kiel elleni oda-visszavágós BL nyolcaddöntő. Továbbjutás esetén újabb két meccs, majd egy esetleges ottani sikerrel a Final4-ban további két meccs.

Szép hosszú is lehet ez az út, amit bejárhat Marko Vujin és a MOL-Pick Szeged együtt.

Ha pedig hathatós segítséget ad a csapatnak, talán a szurkolók is enyhülnek egy kicsit.

Talán kap egy esélyt a pályán kívül szimpatikus, de a pályán olykor túlságosan forrófejű-magyarul egyébként jól beszélő kézilabdázó.

Kielben nagyon szerették Marko Vujint, nem úgy Szegeden, amikor itt járt a német csapattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.