Közélet

Fertőzés a Városházán? Miért nem reagál Botka László koronavírusügyben?

Fertőzés a Városházán? Miért nem reagál Botka László koronavírusügyben?

2021. március 8., hétfő
Fertőzés a Városházán? Miért nem reagál Botka László koronavírusügyben?

Mint azt a SzegedMa megírta, a koronavírus lappangási ideje szerint az is elképzelhető, hogy Szegeden fertőződött meg Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője. Lapunkhoz eljutott olyan - egyelőre nem megerősített - információ is, miszerint a polgármesteri kabinetben is megfertőződött valaki. Erre rákérdeztünk az önkormányzatnál már a múlt héten, de azóta sem reagáltak.

Mint ismert, múlt hétfőn Botka Lászlónál vizitált Dobrev Klára Binszki József, valamint Fodor Antal önkormányzati képviselők jelenlétében. Maszk senkin nem volt a hivatalos fotók alapján. Négy nappal később jelentette be Dobrev Klára, hogy elkapta a kórt!

Binszki, a DK helyi elnöke közösségi oldalán számolt be arról a napokban, hogy negatív tesztet produkált a találkozást követően. Mi rákérdeztünk arra is, Botka László is tesztelteti-e magát, de erre sem reagált a Városháza.

A szegedi Fideszt is érdekelné a válasz. Ma ugyanis közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz is. Eszerint felszólítják Botka Lászlót, nyilatkozzon az esetleges koronavírus-fertőzöttségéről.

„Napok óta lapít a szegedi baloldal arról, milyen védelmi intézkedéseket tettek a Városháza dolgozói egészségének megvédése érdekében Gyurcsányné látogatása után. A szegedi közszolgákat ugyanis foglalkoztatja a kérdés, vannak-e koronavírus-fertőzöttek a Városháza munkatársai között, és Botka Polgármester Úr nincsen-e közöttük.”

– olvasható a közleményben.

A szegedi Fidesz emlékeztet, ugyan Dobrev Klára azt állította, országszerte minden helyszínen maszkban és a megfelelő óvintézkedéseket betartva vett részt az eseményeken, de a saját Facebook-oldalára feltöltött fotók is azt bizonyítják, hogy a közel tíz találkozó döntő részében sem a találkozásokkor, sem az egyeztetéseken nem viseltek maszkot a tárgyaló felek.

„A kérdés az, hogy ha a Szegedi Városházán ilyen mértékben figyelmen kívül hagyták az óvintézkedéseket Gyurcsányné látogatásakor a koronavírus-járvány újabb tombolásakor, akkor miután kiderült, hogy Gyurcsányné koronavírus-fertőzött, azt követően fertőtlenítettek-e? Később megtettek-e Botka Lászlóék mindent, hogy a szegedi Városháza alkalmazottainak egészségét megóvják? Megtettek-e Botka Lászlóék mindent, vagy szabadjára engedték a vírust a Városházán?”

– veti fel kérdéseit a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete, amely szerint "a szegedieket igenis joggal foglalkoztatja az a kérdés is, hogy a város megválasztott vezetője, Botka polgármester úr betartja-e a szabályokat maradéktalanul, azokat betartatja-e másokkal is, és el tudja-e látni a feladatát egyáltalán?"

Az esetleges városházi fertőzötteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk! Vigyázzunk egymásra!”

– zárul a közlemény.

Ha végre válaszol a múlt heti kérdéseinkre az önkormányzat, akkor azonnal beszámolunk róla!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.