Három puszi: Szegeden fertőzhették meg Dobrev Klárát?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vírus lappangási ideje szerint lehetséges ez is. A Szegedmához pedig eljutott olyan információ is, miszerint lehet koronás beteg a polgármesteri kabinetben. 

A polgármesteri hivatal kabinetfőnöke is COVID pozitív” – kaptuk az egyelőre nem megerősített információt szerkesztőségünk emailjére még jóval azelőtt, hogy kiderült volna, Dobrev Klára is elkapta a koronavírust.

A DK európai parlamenti képviselője március 1-én posztolt arról, hogy Szegeden járt, mégpedig a Polgármesteri Hivatalban Botka Lászlónál, aki szintén közzétett erről egy bejegyzést; de a politikusnő volt vendég a városi televízióban is. A nyilvánosságra hozott fotók szerint sehol nem viseltek maszkot!

Balogh Judit és Dobrev Klára a városi televízió stúdiójában

Bár a Magyar Nemzet azt írta, hogy “végigfertőzhette az országot” a DK-s politikus, arról nem írnak, hol kaphatta el a betegséget!

Nem zárható ki, hogy Gyurcsány Ferenc felesége Szegeden fertőződött meg, ugyanis a koronavírus szokásos lappangási ideje szerint ez lehetséges. Látszólag Szegeden még minden rendben volt hétfőn; a tünetek a szegedi látogatást követően jöttek elő az asszonynál, majd 4 nappal később, pénteken jelentette be maga a politikus, hogy beteg.

Ha pedig igaz a szerkesztőségünknek küldött – beazonosítható email címről érkező – információ, miszerint Botka László kabinetfőnöke, Kalmár Gábor is pozitív, akkor még inkább erős a gyanú, hogy Dobrev Klára Szegeden kapta el a vírust.

Fodor Antal és Binszki József DK-s képviselőkkel egyeztetett Dobrev Klára, Botka Lászlónál

Hivatalosan is megkerestük pénteken a Városházát, hogy erősítsék meg, vagy cáfolják a lapunkhoz eljutott információt Kalmárról, de nem reagáltak. Tehát nem erősítették meg, hogy beteg, de nem is cáfolták, hogy nem az.

Közös fotó Binszki Józseffel a találkozó napján

Binszki József, a DK szegedi elnöke teszteltette magát.

Miután tegnap megtudtam, hogy Klára koronavírusos lett, azonnal csináltattam én is egy PCR tesztet. Negatív lett. Mivel Szegeden nagy valószínűséggel én töltöttem vele a legtöbb időt, ebből a negatív teszteredményből arra következtetek, hogy közülünk akkor senki nem volt és nem lett fertőzött” – írta közösségi oldalán a politikus; némileg egyszerűsítve a következtetését. Az ő negatív tesztje ugyanis nem jelenti azt, hogy mások ne kaphatták volna el a vírust.

Botka László is elkaphatta?

Nem zárható ki teljes bizonyossággal egyelőre az sem, hogy Szeged polgármestere is megfertőződhetett, vagyis elkaphatta a koronavírust – akár úgy is, hogy nem tud(ott) róla.

Információink szerint Kalmár Gábor már nem volt a hivatalban akkor, amikor Dobrev megérkezett. Ez azonban igazából nem is igen számít, ha – és ez csak feltételezés – korábban már fertőzött volt, és úgy érintkezett a hivatali kollégáival.

Lapunk arra is rákérdezett a Városházán, hogy Botka László tesztelteti-e magát, vagy sem; de erre sem válaszoltak. Az biztos, hogy indokolt lenne!

Három puszis köszöntés

Kevesen tudják, hogy a DK-ban különösen, de más baloldali pártokban is szokás, hogy a felek (különösen, ha az egyikük nő) három puszival köszöntik egymást. Hogy erre a tradicionális, mozgalmi köszöntésre Szegden is sor került-e, azt nem tudjuk, de nem zárható ki annak ellenére sem, hogy ezekben a covid-os időkben ez nagy butaság lenne.

Előző sztori

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatásoknál

Következő sztori

A Fidesz szerint, ha a baloldalon múlna, nem lennének oltva a magyarok