Egészség

Újabb rangos elismerésekkel díjazzák Karikó Katalint

Újabb rangos elismerésekkel díjazzák Karikó Katalint

2021. február 12., péntek
Újabb rangos elismerésekkel díjazzák Karikó Katalint

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke előzőleg levélben kereste meg a világhírű tudóst.

„Az ön tudományos tevékenységének eredménye emberek millióinak adott hitet, és sokan bízunk abban, hogy a vakcina segítségével a járvány legyőzhető, életünk visszatérhet a normális mederbe.

Erre figyelemmel, tisztelettel felkérjük, hogy a következő magyarországi látogatásakor vegye át az Emberi Méltóságért kitüntetést” – írta levelében Lomnici Zoltán.

Karikó Katalin válaszában kifejtette: nagyon megtisztelő számára, hogy az Oláh György Nobel-díjas tudós alapította és a Lomnici Zoltán által vezetett Emberi Méltóság Tanácsa neki ítélte az Emberi Méltóságért kitüntetést.

„Köszönöm szépen ezt az elismerést, és különösen azt, hogy ezáltal ilyen kimagasló értékeket felmutató honfitársaimmal kerülhetek egy társaságba” – hangsúlyozta.

Hozzátette: legközelebb májusban látogat haza, akkor át tudja venni a díjat.

Az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést eddig mások mellett Kozma Imre atya, Törőcsik Mari, Kányádi Sándor, Jókai Anna, Bodrogi Gyula, Benkő László, Szörényi Levente és Böjte Csaba atya kapta meg.

(Forrás: Magyar Nemzet)

A rangos amerikai Rosenstiel-díjat is elnyerte Karikó Katalin
Az 50. Rosenstiel-díjat Karikó Katalin és a COVID-19 oltások mögött álló kutatótársa, Drew Weissman nyerte el. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a Rosenstiel-díjat” – fogalmazott Karikó Katalin a február 8-i virtuális ünnepségen. Az 1971-ben alapított,Lewis S. Rosenstielről elnevezett kitüntetésa Nobel-díj előszobájának is minősíthető. Ugyanis az eddigi 93 Rosenstiel-díjas közül 36 később orvostudományi, élettani vagy kémiai Nobel-díjat nyert.
(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.