Illegális bevándorlás

Több mint száz határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Több mint száz határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2021. február 11., csütörtök
Több mint száz határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök február 10-én 5 óra 30 perc és február 11-én 5 óra 30 perc között tizenhárom esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak marokkói, afgán, szír, tunéziai, líbiai, pakisztáni, bangladesi, indiai, illetve Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások február 10-én napközben a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen négy román, valamint egy-egy cseh és bolgár honosságú kamionban összesen 39 határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán, szudáni és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 11-én 0 óra 5 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú tehergépkocsiban nyolc határsértőt találtak megbújva. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel és vele utazó -szintén román állampolgár - társával szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.