Több mint száz határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 109 határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök február 10-én 5 óra 30 perc és február 11-én 5 óra 30 perc között tizenhárom esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak marokkói, afgán, szír, tunéziai, líbiai, pakisztáni, bangladesi, indiai, illetve Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások február 10-én napközben a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen négy román, valamint egy-egy cseh és bolgár honosságú kamionban összesen 39 határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán, szudáni és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 11-én 0 óra 5 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú tehergépkocsiban nyolc határsértőt találtak megbújva. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel és vele utazó – szintén román állampolgár – társával szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Félő, hogy népbetegséggé válhat a koronavírus

Következő sztori

Újabb szegedi sikerdarab költözik az internetre