Tápai Péter szerint körvonalazódik a megoldás a Cserepes sori piac ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tápai Péter szombaton éppen lapunk megkeresésére mondta, hogy ha már a Botka László vezette önkormányzat úgy döntött, hogy a sokak számára a megélhetés szempontjából fontos Cserepes sori piacot be kell zárni, egy részét meg kellene tartani, hogy szociális piacként funkcionálhasson. A piac bezárásával kapcsolatban – érezve a szegediek elégedetlenségét – hétfőn a Fidesz önkormányzati képviselője által elmondottakkal teljesen megegyező javaslatról beszélt Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is.

– Időpontot kértem Botka László polgármestertől, aki fogadott. Itt azt a javaslatot tettük, találjon valamilyen megoldást arra, hogy a piac egy részének – a használt cikkeket árusító piacnak –

találjon helyet a városban és azt működtesse hosszú távon, mivel az nagyon sok szegedinek komoly segítséget jelentene

a megélhetésében – részletezte Tápai Péter a szerdai találkozón történteket.

A szegedi Fidesz alelnöke hangsúlyozta, hogy bár sok kritikájuk van Botka László polgármesterrel szemben, de azzal nem lehet célba érni, ha rátörik az ajtót, ez a szegediekhez méltatlan ügyintézési forma.

– Mint minden esetben, úgy most is megpróbáljuk tárgyalás útján jobb belátásra bírni a város vezetőit

– jegyezte meg az önkormányzati képviselő.

Előző sztori

Február végén újra vonat közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között

Következő sztori

Mentőcsomagot dolgozott ki a szegedi Fidesz–KDNP a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére