Sajátosan találgatják a szegedi pártok, hogy mi történhetett Szabó Bálinttal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Politikai beállítottságtól függően nyilatkoznak a szegedi képviselők Szabó Bálint eltűnésének ügyében. A városvezetés sejtelmesen arra hajlik, hogy megrendezett színjáték az egész, míg az ellenzék szerint a rendőrségi vizsgálat óvatosságra int.

A DK nem lepődne meg, ha megrendezett lett volna az eltűnés

Binszki József, a DK helyi elnöke szerint elképzelhető, hogy Szabó Bálint maga rendezte meg az eltűnését.

– Szabó Bálintot 2011 óta, tehát 10 éve ismerem. Megmondom őszintén, hogy vannak fenntartásaim az eltűnéssel kapcsolatban, nem vagyok száz százalékosan meggyőződve arról, hogy ezt nem ő rendezte magának – nyilatkozta a Szeged TV-nek a párt szegedi vezetője.

A Jobbik agybetegnek titulálta a képviselőt

A legalpáribb, bármiféle emberséget és politikai korrektséget nélkülöző nyilatkozatot eddig a szegedi Jobbik adta. A párt ugyanis gyakorlatilag pszichopatának, agybetegnek állította be Szabó Bálintot és gyámság alá helyezését kezdeményezte. Esélyét sem adták meg annak, hogy bűncselekmény történhetett a képviselővel, vagy netán baleset.

Felszólította Szabót a városvezető koalíció

Megírtuk, hogy a baloldali városvezetés csaknem 24 órával a képviselő eltűnését követően egy pár soros közleményt adott ki, amelyben felszólították Szabó Bálintot, hogy Szeged jó hírének megőrzése érdekében mondja el, mi történt vele.

A Fidesz megvárja a nyomozás végét

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke lapunknak elmondta, ugyan köztudott, hogy Szabó Bálint körül elég sok furcsaság történt már a múltban, de ebben az esetben a rendőrségi vizsgálat miatt óvatosabbak a Fideszben. A vizsgálat végéig pedig nem is szeretnének érdemben nyilatkozni, ráadásul az ártatlanság vélelme mindenkit megillet – magyarázták.

Botka László szerint ő egyenlő Szegeddel, Szabó pedig gyógykezelésre szorul

Botka László polgármester 48 órával a képviselő eltűnését, majd megtalálását követően a szegedi Jobbik meglehetősen erős hangvételű kommünikéjére rímelve, gyógykezelésre szoruló embernek titulálta Szabó Bálintot.

“Nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti!” – írta egyebek mellett az oldalán, nagyvonalúan egyenlőségjelet téve önmaga és Szeged között. Szabó ugyanis nem a városnak, hanem Botka Lászlónak és egyes cégvezetőknek próbálta a “rossz hírét kelteni”, már amennyiben mondandói annak minősülnek.

Előző sztori

Rossz hír, hogy Szegeden is egyre fertőzöttebb a szennyvíz

Következő sztori

Megint egészségtelen a levegő Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek