KÉPGALÉRIA

Pick Aréna: mutatjuk a bejáratot, a parkolót és a BIKÁT

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A német Zambelli Group és a magyar Baumetall Design közös pályázata nyerte az épülő Pick Aréna burkolatgyártási tenderét. A német cég LinkedIN oldalán egészen friss látványtervek jelentek meg az épülő arénáról.

Íme a képek:

Főbejárat: a tervrajzok alapján a Pick Aréna a Felső Tisza-part felől közelíthető meg

Bika: a kézilabdacsapat kabalaállata is hangsúlyos szerepet kap a bejáratnál, egy fekete bika fogadja majd az érkezőket. Hasonlót a Szent Gellért Fórumnál is találunk, ahol egy párduc “várja” a látogatókat.

Parkoló: az Újszegedi Sportcsarnok parkolókapacitása néhány 10 autó, amit a közvetítőkocsik és a csapat játékosainak autói elfoglalnak. A szurkolók így a környező utcákban parkolhatnak, ami 4-5000-es nézőszámnál kezelhetetlen. A tervrajzok alapján az új aréna bejáratától jobbra, a töltés mellett lesz egy nagyobb parkoló, a játékosok autói, a csapatbuszok, illetve a közvetítéshez tartozó járművek valószínűleg a másik oldalon parkolhatnak majd.

Fotók: Zambelli Group

EGYEDÜLÁLLÓ LESZ A KÜLSŐ FORMA
A tetőt és a homlokzatot 8300 négyzetméteres Zambelli RIB-ROOF Speed 500 alumínium borítja, domború és konkáv ívelt lemezekkel. A különleges kék szín a formával együtt egyedülálló épületet hoz létre Magyarországon – írta a képekhez a német cég.

A Modern városok program keretében 35 milliárd forintból megépülő sportkomplexumban talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a nemrégiben indult kézilabda-akadémia is. A kevesebb mint egy év múlva már a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda-Eb egyik helyszínéül szolgáló sportcsarnok várhatóan októberre készül el.

Tegnap az épitkezésről osztottunk meg egy igen látványos videót.

Előző sztori

VÉGRE! Jöhet a nyitás márciustól, ha minden jól megy

Következő sztori

Faágak okoztak riadalmat Maroslelén