Politika

Miniszterelnök-jelöltek találkozója? Jakab Péter egyeztetett Botka Lászlóval

Miniszterelnök-jelöltek találkozója? Jakab Péter egyeztetett Botka Lászlóval

2021. február 9., kedd
Miniszterelnök-jelöltek találkozója? Jakab Péter egyeztetett Botka Lászlóval

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelölt egyeztetett Botka Lászlóval a szegedi Városházán. Utóbbi ezen jeles alkalomra egy szürke pulóvert húzott fel, amelyben már sokszor mutatkozott nyilvánosan korábban is:

(Ez a mostani egyébként kevésbé fenszi, mint AZ, amelyiket akkor viselte Botka László, amikor biztonsági őrök gyűrűjében ebrudaltak ki egy önkormányzati képviselőt a Városházáról a napokban.)

A polgármester csak általánosságokban számolt be, konkrétumokat nem nagyon közölt a megbeszéléséről. Szerinte "a 2022-es országgyűlési választások tétjéről, a kormány városokat büntető politikájáról, az ellenzéki együttműködés erősítéséről" beszélgettek, mert közös céljuk, hogy Magyarországnak "új, felelős és igazságos kormánya legyen" - árulta el szűkszavúan Botka László.

Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt a küzdelmet, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem

− mondta még január végén Jakab Péter, ezzel bejelentve, hogy ő is indul az előválasztáson, hogy miniszterelnök-jelölt lehessen.

Botka László is újra miniszterelnök-jelölt lenne?

A napokban írta meg a SzegedMa részletesen is, hogy több mérvadó politikus is győzködi Botka László szegedi polgármestert, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Van ugyanis, aki szerint

ő lenne egyedül alkalmas Orbán legyőzésére.

Állítólag maga Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is győzködte Botkát a január eleji találkozójukon, de hogy ilyen valóban elhangzott-e, azt egyelőre sem Karácsony, sem Botka nem erősítette meg.

Úgy tudni, a volt kormánytagokból és uniós biztosokból álló V21 csoport több tagja is szeretné, ha Botka elindulna a választáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.